Felsőlajosi Általános Iskola szeptemberben

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A felsőlajosi iskola szeptemberi összefoglalóját olvashatják alábbi írásunkban.

Az intézmény egy évvel ezelőtt külsőleg és belsőleg is megváltozott. Nagy tervekkel vágott neki az iskola a 2020-as évnek, azonban a vírus keresztül húzta a számításokat. A digitális oktatási rend alatt rengeteg tapasztalatot és tudást szereztek, mind a tanárok, mind a diákok egyaránt és a tanórák mára már rengeteg digitális tartalmakkal is bővülnek. A kapcsolattartás a szülők és a tanárok között még hatékonyabb és szorosabb lett.

Az iskola mindent megtesz azért, hogy az oktatás zavartalanul folyjon az egész tanévben. Szigorú szabályok meghozásával, melyek a személyes higéniára, távolságtartásra vonatkoznak, és nagy hangsúlyt fektet arra az intézmény, hogy csak az egy osztályba járó gyerekek találkozzanak egymással. Ferenczyné Bíró Katalin iskolaigazgató ekképpen fogalmazott az induló tanévvel kapcsolatban:

„Talán soha ilyen sóvárgással, nem vártuk a tanévkezdést, és soha ennyire nem örültünk a csengőszónak, a gyerekzsivajnak, ami szeptember elsején betöltötte az épületet. Jó újra látni az ismerős arcokat, a régi barátokat, osztálytársakat, a 24 új, kíváncsi, megszeppent, vagy éppen huncut első osztályos tanulót, a szeretett tanítókat, a tantermeket. Nagy kincs, hogy itt lehetünk, hogy együtt lehetünk, és meg kell becsülni.”

Amíg az idő engedi a testnevelés órák a sportpályán zajlanak, míg az ének és rajz órák a nyitott kiülőkkel rendelkező ökoparkban kerülnek megtartásra. Szeptember 14-én a Magyar Diáksport Szövetség felhívására az Open Streets Day alkalmából az iskola szomszédságában lévő játszótér, focipálya sport-, illetve mozgáscélú használatra hívta fel az iskola a diákok figyelmét. Szeptember 25-én az intézmény bekapcsolódik az Európai Diáksport Napja rendezvénysorozatába, melyen zenés bemelegítéssel, váltófutással, és óriás ügyességi pályával készül az iskola.

További cikkeink

Újra kötelező az általános maszkviselés Kecskeméten

Korábban már beszámoltunk róla, hogy szigorodhat a maszkhasználat Kecskeméten. Polgármesteri közlemény az intézkedésről: Az elmúlt 48 óra járványügyi tendenciájának tükrében kénytelen vagyok