Koronavírus – Közlemény

Covid statistics in the world
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, az alábbi közleményt tette közzé facebook oldalán:

A kormány ismét bevezette a rendkívüli jogrendet. Ez mindannyiunk számára jelzés: a vírusveszélyt komolyan kell venni, minden szabályt be kell tartani önmagunk és környezetünk védelme érdekében.A Helyi Operatív Törzs szakembereivel konzultálva az alábbiak fogalmazódtak meg:-a kormányrendeletben előírt autóbusz járatsűrítéseket a helyi sajátosságok (pl. a Kecskemétre jellemző csúcsidőszak reggel korábban kezdődik, mint ahogyan az a rendeletben szerepel) figyelembe vételével kell kialakítani.-a kulturális intézmények továbbra is látogathatók, tekintettel arra, hogy az előírt óvintézkedések (távolságtartás, maszk, fertőtlenítés) biztosítható, ezek betartatását a vezetők vállalták. A távolságtartást a népszerű előadások megkettőzésével biztosítják majd.-a Kecskeméti Fürdő szintén fogadhat vendégeket. Az létesítmény látogatottsága ugyanis erőteljesen csökkent, a létszámkorlát tartható, továbbá a fürdő írásos szakvéleménnyel rendelkezik arról, hogy a klóros vízben és a szauna magas hőmérsékletén a vírus elpusztul. Az úszósportok edzéseit, az edzésen egyszerre résztvevők számát azonban meg kell felezni.-a Gondoskodó Szolgálat tavasz óta folyamatosan működik. Most ismételten fel kell hívni a lakosság figyelmét a lehetőségre.-a csütörtök délutánonként megtartott, Kossuth téri termelői piacon a sajtok, húsáru és pékáru csak előre csomagolt formában forgalmazható. Erről az árusok holnap tájékoztatják vásárlóikat, a csomagolt áru forgalmazása jövő csütörtöktől lesz.-a Téli Fesztivál hagyományos formájában idén elmarad. A város karácsonyfája, a Betlehem, az adventi koszorú helyet kap a Főteren, továbbá egymástól megfelelő távolságban kézművesek, meleg italt és előre csomagolt élelmiszert árusítók kapnak majd helyet.- rendkívüli jogrend időszaka alatt a polgármestereknek egyedül kell meghozniuk döntéseiket, közgyűlés nem tartható. Fontosnak tartom azonban, hogy az önkormányzati képviselők valamilyen módon részt vehessenek a munkában. Ezért a munkaanyagokat megkapják, és telefonos, internetes konferenciabeszélgetések formájában konzultálunk majd egymással.

Covid statistics in the world
Covid-19

További cikkeink

Újra kötelező az általános maszkviselés Kecskeméten

Korábban már beszámoltunk róla, hogy szigorodhat a maszkhasználat Kecskeméten. Polgármesteri közlemény az intézkedésről: Az elmúlt 48 óra járványügyi tendenciájának tükrében kénytelen vagyok