A NEMZETI ÜNNEPEN ADTÁK ÁT A MEGÚJULT A KUNSZENTMIKLÓSI VIRÁGH – KÚRIÁT

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A múzeum turisztikai fejlesztése közel 50 millió forint Európai Uniós támogatásból valósult meg. A 200 éves kunszentmiklósi Virágh–kúria október 23-án nyílt meg a látogatók előtt. A beruházás a település történelmi örökségének bemutatását teszi lehetővé.

Virágh Gedeon mellszobra a kunszentmiklósi Virágh-Kúriában

A fejlesztés magában foglalta a burkolatfelújítást, nyílászárók javítását, a fűtési és elektromos rendszer részleges felújítását, a mosdók, illetve a homlokzat felújítását. Új parkolót is kialakítottak és megújult a zöldfelület is.

A pályázattal lehetővé vált a múzeum kínálatának bővítése, új tematikus interaktív kiállítások berendezése. Kipróbálható, felpróbálható fegyver-, ruha-, felszerelés- replikákat szereztek be, amelyek vélhetően a gyermekek körében lesznek népszerűek. A térség iskolásait, családjait szeretnék megismertetni közös történelmünk néhány mozzanatával. A megújult múzeum helytörténeti gyűjteménye az itteni kunok gazdag társadalmi, vallásos életének állít emléket. A kiállításon Virágh Gedeon nádor-huszár hagyatékát is megtekinthetik a látogatók.

Dr. Salacz László országgyűlési képviselő és Lesi Árpád polgármester a múzeum kun szobájában

A járványhelyzet miatt az átadás nem a tervezettek szerint alakult. Az érdeklődők részt vehettek egy interaktív tárlatvezetésen, melyet Bődi Szabolcs emeritus polgármester és Vass Gergő az Iloncsuk Szabadcsapat vezetője tarott.

További cikkeink

Várja a vásárlóit a Kocsis Pál iskola standja

Elkészült a Kocsis Pál Szakközépiskola standja a kecskeméti piac csarnokban. Ünnepi díszben és hangulatban várja régi és új vásárlóit.A kínálata többek között

Útnak indul a Mikulás Kecskeméten

Holnap, azaz december elsejétől bölcsődékhez, óvodákhoz látogat el a Mikulás. Holnaptól egy héten keresztül látogatja az Alföldi Mikulás Kecskemét önkormányzati és egyházi