Emlékfa a piarista szerzeteseknek a zöldítési akció keretében

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A napokban elhunyt két piarista atya, Balázs Gergely és Szabó István tiszteletére egy fenyőt ültetett Szemereyné Pataky Klaudia, polgármester és Dr. Salacz László, országgyűlési képviselő a volt Centrum áruház piarista rendház felőli oldalához, az önkormányzat és a civilek közös zöldítési akciójában.

Emlékfa a piarista atyáknak

Mintegy négyezer növényt telepítettek a megújult burkolat közti zöld szigetekbe. Az összesen 500 négyzetméternyi zöldfelületet két nap alatt ültették tele az önkéntesek. A közterület zölddé tétele a 450 millió forintos, önkormányzati forrásból végrehajtott rekonstrukció befejező szakasza.

Dr. Salacz László országgyűlési képviselő fát ültet a zöldítési akció keretében

Szemereyné Pataki Klaudia örömét fejezte ki, hogy megvalósulhatott ez a kezdeményezés. A polgármester kiemelte, társadalmi összefogással sikerülhetett ez, és „ezáltal érezzük a magunkénak az egész munkafolyamatot. Nagyon sokan jöttek és segítettek, ajánlottak fel fákat és ez jelenti az igazi városias együtt gondolkodást, ez az intelligens városi gondolkodás magja”.

A 10 Millió Fa Kecskemét Egyesület önkéntese elmondta, hogy ma az Élet fáját is elültették a Piaristák terén. Dudvai Márta közölte, hogy szeretnének ebből hagyományt teremteni. A halottak napja utáni első szombat ugyanis az élet napja. A fa a 2020-ban születő gyermekek emlékére került a földbe.

További cikkeink

Újra kötelező az általános maszkviselés Kecskeméten

Korábban már beszámoltunk róla, hogy szigorodhat a maszkhasználat Kecskeméten. Polgármesteri közlemény az intézkedésről: Az elmúlt 48 óra járványügyi tendenciájának tükrében kénytelen vagyok