Koronavírus: újabb 5162 fertőzött, 55 magyar lakos vesztette életét (2020.11.09.)

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Meghalt 55, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 5162 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

A kormányzati portál alapján: 114 778-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké pedig 2493-ra emelkedett, míg a gyógyultak száma 26 161. Az aktív fertőzöttek száma 86 134. Az aktív fertőzöttek 24 százaléka, az elhunytak 28 százaléka, a gyógyultak 28 százaléka budapesti. 6061 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 415-en vannak lélegeztetőgépen.Hatósági házi karanténban 36 356-an vannak, a mintavételek száma 1 225 399. 
A védekezés további erősítéséért a kormány visszaállította a rendkívüli jogrendet, azaz kihirdette a veszélyhelyzetet. Ez azért fontos, mert a rendkívüli jogrend gyors cselekvést tesz lehetővé a kormány számára. A kormány már az Országgyűlés elé terjesztette a javaslatot, hogy a rendkívüli jogrendet 90 nappal hosszabbítsák majd meg. Az erről szóló javaslatot kedden tárgyalják.A rendkívüli járványhelyzet miatt a kormány új rend szerint működik: naponta, kétnaponta reggel hatkor az operatív törzs a miniszterelnök részvételével ülésezik, emellett a rendkívüli jogrendi akciócsoport is újrakezdte munkáját.

Forrás: MTI

További cikkeink

Várja a vásárlóit a Kocsis Pál iskola standja

Elkészült a Kocsis Pál Szakközépiskola standja a kecskeméti piac csarnokban. Ünnepi díszben és hangulatban várja régi és új vásárlóit.A kínálata többek között

Útnak indul a Mikulás Kecskeméten

Holnap, azaz december elsejétől bölcsődékhez, óvodákhoz látogat el a Mikulás. Holnaptól egy héten keresztül látogatja az Alföldi Mikulás Kecskemét önkormányzati és egyházi