Német juhászkutyák töltötték meg a hetényi sportpályát

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A Hunnia-Rex Német Juhászkutya Egyesület nemzeti bajnoki versenyt és egyben világbajnoki kvalifikációs megmérettetést szervezett vasárnap Hetényegyházán.  

Német juhászkutyák a hetényi sportpályán, forrás: hiros.hu

A versenyen több, mint 30 nevező mérte össze tudását 3 kategóriában is. A négylábúak az engedelmes, a nyomkövető és az őrzővédő kategóriák szabályai szerint versengtek, e mellett, pedig külön világbajnoki bírálaton is részt vettek.

forrás: hiros.hu

„Hosszú hónapok munkájának eredményét mutathatták meg ismét a kutyusok és a gazdik egyaránt.” – nyilatkozta Dr. Zubercsány Diana, a Hunnia-Rex Német Juhászkutya Egyesület elnöke. A versenyzés mellett komoly figyelmet kapott a német juhászfajta és a kutyasport bemutatása is. Ennek adott helyszínt a hetényegyházi sportpálya. A versenyre kilátogatott dr. Salacz László országgyűlési képviselő, aki nagy örömét fejezte ki, hogy a térség hírnevét újabb színvonalas esemény növeli, majd elárulta, hogy csodálattal követi a kutyasportok művelőinek felkészültségét és elszántságát. Dr. Papp Zoltán képviselő szintén részt vett az eseményen, aki a díjátadón gratulált a győzteseknek, majd kiemelte, hogy a jövőben minél több színvonalas rendezvényt akarnak Hetényegyházára csalogatni.

További cikkeink

Újra kötelező az általános maszkviselés Kecskeméten

Korábban már beszámoltunk róla, hogy szigorodhat a maszkhasználat Kecskeméten. Polgármesteri közlemény az intézkedésről: Az elmúlt 48 óra járványügyi tendenciájának tükrében kénytelen vagyok