Tovább folytatódnak az egyeztetések az Izsáki úti véderdővel kapcsolatosan

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester Facebook oldalán számolt be arról, hogy leállnak az Izsáki úti véderdővel kapcsolatos munkálatok. A következő egy évben legfeljebb a veszélyessé vált fák eltávolítása fog megtörténni.

A Polgármester Asszony az alábbi közleményt jelentette meg oldalán:

“Mostanáig úgy gondoltam, hogy az Izsáki úti véderdővel kapcsolatos intézkedéseket a szakmára kell bízni. A szakma képviselőinek azonban nem sikerült megegyezniük egymással. A kérdést két szakbizottságunk elé vittük, de egyértelmű javaslat ott sem született. Bevallom, én sem érzem igazán meggyőzve magam – egyik álláspont képviselői által sem.

Ezért az Izsáki úti véderdővel kapcsolatos munkálatokat közel egy hete leállíttattam. A KEFAG Zrt. a következő egy évben legfeljebb a veszélyessé vált fákat termeli ki. Így lesz idő arra, hogy olyan szakmai megoldás szülessen, amely mindenki számára megnyugtató. Jómagam is felvettem a kapcsolatot több szakértővel.

A fentieket már csak azért is fontosnak tartom leszögezni, mert megdöbbentő valótlanságok terjednek a facebookon. Tisztázzuk: szó sincs arról, hogy a KEFAG rendőrök kíséretében állna neki a favágásnak. Idén egyáltalán nem lesz kitermelés. Az is több helyen olvasható, hogy az újratelepítés ideje bizonytalan. Ez sem felel meg a valóságnak, munkatársaim többször, több fórumon hangsúlyozták, hogy jövő év elején megtörtént volna az újratelepítés. Így ez is elmarad. Van egy évünk arra, hogy mindenki megnyugtató választ kapjon a kérdéseire, aggályaira.”

Forrás: https://www.facebook.com/szemereyne.klaudia

További cikkeink

Rekordot döntött a kukoricatermés

Az idei év kihívásai ellenére a szántóföldi növénytermesztés eredményei kifejezetten kedvezően alakultak, a 2020-as kukoricahozam pedig történelmi rekord – közölte Feldman Zsolt,