A válófélben lévő feleségére késsel támadó férfi letartóztatását indítványozza az ügyészség

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A Kecskeméti Járási Ügyészség súlyos testi sértés kísérlete és zaklatás miatt letartóztatását indítványozza annak a férfinak, aki vasárnap este Kecskeméten egy bevásárlóközpont parkolójában az autójából kiszállni készülő, válófélben lévő feleségére egy zacskóba csomagolt késsel rátámadt és a kezén megsebesítette.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2020. november 8-án délután egy kecskeméti bevásárlóközpont parkolójában odalépett az autójából kiszállni készülő, válófélben lévő feleségéhez és egy nylonba csomagolt 14 cm pengehosszúságú késsel rátámadt. A hirtelen támadás miatt az asszony védekezésképpen mindkét kezét felemelte, ezért a szúrás a jobb kezének tenyerét érte. A férfi a sértettet még távozásakor is a megölésével fenyegette.

A kecskeméti rendőrök a férfit őrizetbe vették és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és a zaklatás súlyosabban minősülő bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Az ügyészség szerint a gyanúsított letartóztatása azért indokolt, mert tartani kell attól, hogy szabadlábra kerülése esetén a bizonyítást az eljárás jogellenes befolyásolásával megnehezítené. Emellett a bűnismétlés veszélye is indokolja a letartóztatás elrendelését, mivel a terhére rótt bűncselekményt próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

Kecskemét, 2020. november 11. napján

Dr. Gyugyi Csilla mb. főügyész

További cikkeink

Újra kötelező az általános maszkviselés Kecskeméten

Korábban már beszámoltunk róla, hogy szigorodhat a maszkhasználat Kecskeméten. Polgármesteri közlemény az intézkedésről: Az elmúlt 48 óra járványügyi tendenciájának tükrében kénytelen vagyok