Koronavírus – A Kecskeméti Operatív Törzs november 11-ei határozatai

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a Facebook oldalán hozta nyilvánosságra az operatív törzs határozatait.

A maszkviselésről szóló önkormányzati rendelet csütörtök reggel 5 órakor lép hatályba.

– Az operatív törzs javasolja, hogy a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI.10.) Kormányrendelet (a továbbiakban: kormányrendelet) 1. § (1) bekezdés b) pontja alapján Kecskemét Megyei Jogú Város közigazgatási területén belül valamennyi közterületen és nyilvános helyen legyen kötelező a maszk viselése. A kötelező maszkviselés nem vonatkozik a hatodik életévét be nem töltött kiskorúra, továbbá nem kell maszkot viselni a sporttevékenység során, valamint a parkokban, zöldterületeken. Az operatív törzs felhívja a figyelmet arra, hogy a kormányrendelet 4. § (1) bekezdése értelmében tilos a közterületen, illetve a nyilvános helyeken a csoportosulás, valamint a gyülekezés.

-Az operatív törzs javasolja továbbá, hogy a Kecskeméten működő polgárőr egyesületek a lakosság figyelmét hangosbemondó útján hívják fel a kötelező maszkviselés és a szociális távolságtartás szabályaira.

-Az operatív törzs kéri, hogy a hatáskörrel rendelkező szervek (rendőrség, városrendészet) fokozottan ellenőrizzék a kötelező maszkviselés szabályainak betartását.

-Az operatív törzs javasolja, hogy a KIK-FOR Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft. az üzlethelyiségek bérleti díját a koronavírus-világjárvány első hulláma során alkalmazott gyakorlat és szempontok figyelembevételével csökkentse.

-Az operatív törzs javasolja, hogy a Kecskemét Főterén csütörtöki napokon megtartott termelői piac a Piaccsarnok külső helyszínén kerüljön megtartásra 2020. november 19. napjától kezdődően.

-Az operatív törzs tekintettel a vendéglátóhelyekre vonatkozó korlátozó rendelkezésekre javasolja, hogy a vendéglátóhelyek teraszai után fizetendő közterület-használati díjak 2020. november 11. napjától történő elengedése, illetve a tárgyban megkötött közterület-használati szerződések kerüljenek felülvizsgálatra.

-Az operatív törzs kéri, hogy kerüljön megvizsgálásra a Kecskeméten 2020. évre megváltott parkolóbérletekkel kapcsolatos kompenzáció lehetősége, illetve a 2021. évi parkolóbérletek értékesítése ne kezdődjön el egyelőre.

-Az operatív törzs javasolja, hogy Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala csak a jogszabály alapján kizárólag személyesen intézhető ügyekben tartson személyesen ügyfélfogadást 2020. november 16-tól kezdődően. Az ügyfelek egyéb ügyeiket telefonon vagy elektronikus úton intézhetik.

-Az operatív törzs kéri a személy-taxi szolgáltatást igénybe vevő utasokat, hogy az utazás során használjanak maszkot. Az operatív törzs javasolja a szolgáltatást végzőknek, hogy az egészség megőrzése érdekében kizárólag maszkot viselő személyek részére biztosítsák a személy-taxi szolgáltatást.

Forrás: https://www.facebook.com/szemereyne.klaudia/

További cikkeink

Többfunkciójú vízleeresztő műtárgy Tasson

A Ráckevei (Soroksári)-Duna (RSD) mennyiségi és minőségi problémáinak a megoldására kidolgozásra került a Duna-ág teljes rendszerének rekonstrukcióját célzó „Ráckevei (Soroksári) Duna-ág és

Hetente ülésezik a kunszentmiklósi operatív törzs

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselő-testülete a veszélyhelyzet kihirdetése után, 2020. március 14-én létrehozta a Kunszentmiklós Város Operatív Törzset. A helyi operatív törzs tagjai