Strázsa túra 7.0

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Hetedszer gyűltek a Strázsa Honvéd Teljesítménytúra keretében a bakancsos vándorok. Több mint 500 résztvevő indult el az általa választhatott 15-25-35 vagy 45 km-es távon.

A szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub kezdeményezte az izsáki Kolon-tóig tartó, már kiépített sárga jelzésű túraútvonal bővítését. 2014 tavaszára készült el az Izsáktól Kunadacsig tartó negyven kilométeres útvonalszakasz, melynek ünnepélyes átadása alkalmából szervezték meg az első Strázsa Honvéd Teljesítménytúrát is. A Honvéd Nyugdíjas Klub azóta minden évben megszervezi a programokat és a túrázás népszerűsítése érdekében születtek meg évszakos túráik, a nyári, az őszi és a téli strázsa túra.

Az évente megrendezett teljesítménytúra és a másik három túra a Felső Kiskunság gyönyörű buckás-fenyveseibe és szikes-turjános területeire vezet. Az elmúlt években több ezer túrázó vett részt rendezvényeiken, a létszám pedig folyamatosan gyarapszik. Különösen azért kedveltek a túrázók körében, mivel ezek nem vezetett túrák, az útvonalakat előre kijelölik és az indulók a kapott vázlat alapján teljesítik a választott távot.

A túraútvonalak érintik Szabadszállás idegenforgalmi, turisztikai nevezetességeit és látnivalóit is. Így a túrázók megnézhetik Bács-Kiskun Megye egyetlen József Attila emlékhelyét a Dörmögő-házat is, és a település katonai múltját bemutató Hunyadi Mátyás Helyőrségi Gyűjteményt is.

További cikkeink

Heti településbemutató: Kerekegyháza

Kerekegyháza városa Bács-Kiskun megye Kecskemét járásában helyezkedik el. Első okleveles említése 1323-ból ismert. Egykori ásatások egy majdnem kör alakú templom alapjait tárták

Jelentős adókedvezmény a családi gazdaságoknak

A magyar föld, a mezőgazdaság és az élelmiszeripar hazánkban több mint félmillió embernek ad munkát, az őket segítő törvényjavaslatnak köszönhetően pedig jelentős