Díjat kaptak a kunszentmiklósi tűzoltók

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Sóbujtó Antal másfél évtizede irányítja a Kunszentmiklósi Önkormányzati Tűzoltóságot. Munkássága alatt jelentős fejlődésen ment át a tűzoltóság, eszközállományuk megújult. Idén a Bács-Kiskun Megye Lakosságának Védelméért kaptak kitüntető díjat.

Sóbujtó Antal már egészen kiskorában megismerkedett a tűzoltó szakmával. Felnőttkorba lépve elvégezte az alapfokú tűzoltó tanfolyamot. Amikor ideje engedte kivette a részét a munkából, ügyeletet vállalt és több éles bevetésen is részt vett. Az országban elsők között 1997-ben alakult meg a Kunszentmiklósi Tűzoltó Egyesület és a helyi önkormányzat együttműködési megállapodását követően megalakult a Köztestületi Tűzoltóság is, ahol már főállású tűzoltóként dolgozott. Először gépkocsivezetőként, két múlva pedig már parancsok helyettesi beosztásba került. Elődei példáját követve nagy hangsúlyt fektetett az emberek képzésére, valamint az eszközállomány megújítására gyarapítására. Beiktatását után két évvel a város képviselő testülete közbenjárásával és anyagi támogatásával, két új járműhöz, egy vízszállító autóhoz és egy gépjárműfecskendőhöz is jutott a tűzoltóság. A laktanya két gépkocsiállással és egy oktatóhelyiséggel is bővült. Az évek során a Kunszentmiklósi Tűzoltóság igyekezett minden pályázati lehetőséget megragadni, hiszen a minél szélesebb és modernebb eszközparkkal a lakosság védelmét szolgálják.

A kunszentmiklósi önkormányzat tűzoltóságához Kunszentmiklós, Tass, Szalkszentmárton, Dunavecse, Kunpeszér és Apaj tartozik, így több mint 20 ezer ember tűzvédelméért felelősek a tűzoltók. Az állományban jelenleg tizenkét tűzoltó dolgozik, az évi esetszám pedig meghaladja a százat, de volt olyan év mikor a két száznál is több vonulása volt a tűzoltóságnak. A kunszentmiklósi tűzoltóság fontos célja az utánpótlás-nevelés, hogy továbbra is remek szakemberek végezzék ezt a hivatást.

Kép: baon.hu

További cikkeink

Újra kötelező az általános maszkviselés Kecskeméten

Korábban már beszámoltunk róla, hogy szigorodhat a maszkhasználat Kecskeméten. Polgármesteri közlemény az intézkedésről: Az elmúlt 48 óra járványügyi tendenciájának tükrében kénytelen vagyok