Fóliasátrak, térkövezés, épületkorszerűsítés – fejlesztések Kunbaracson

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Az idei esztendő egyik nagyberuházása az önkormányzati kertészet bővítése volt. A belügyminisztériumi támogatásnak köszönhetően a meglévők mellé újabb két, egyenként négyszáz négyzetméter alapterületű fóliasátor épült, ahová augusztusban eperpalántákat ültettek.

– Önkormányzatunk öt éve hozta létre a kertészetét, ami elsősorban a közfoglalkoztatottaknak biztosított és biztosít munkát. A megtermelt zöldségeket, gyümölcsöket helyben értékesítjük, a kisüzemi módszerekkel előállított lekvárokat, aszalt gyümölcsöket, paradicsomlevet, fűszerkeverékeket konyhai felhasználásra adják el. Mindemellett állattenyésztéssel is próbálkozunk, jelenleg pecsenye csirkét nevelünk. A mezőgazdasági tevékenységből származó hasznot fejlesztésre fordítjuk – mondta a település alpolgármestere.

A kunbaracsi önkormányzat a Magyar Falu Program pályázatain is jelentős fejlesztési forrásokhoz jutott. Új eszközöket kapott az orvosi és a védőnői szolgálat. Megvalósult a rendelő energetikai, valamint a polgármesteri hivatal részleges korszerűsítése. E program keretében újítják fel a ravatalozót is.

Kunbaracsi termékek

– Hamarosan kezdődik a járdaépítés a Kossuth Lajos utca négyszáz méteres szakaszán. A több mint 1,2 méter széles térburkolat anyagát a Magyar Falu Program pályázatán elnyert csaknem ötmillió forintos támogatásból vásároltuk meg. A kivitelezést részben lakossági összefogással kívánjuk megvalósítani. Emellett még három projektünk van folyamatban. Kemence és kültéri konyha kialakításra hárommillió forintot nyertünk a Vidékfejlesztési Programban, valamint a LEADER Programban közel ötmillió forintot nyertünk kültéri sportpark létesítésére.  – emelte ki Hegedűs Lászlóné.

Napokon belül megkezdődik az óvoda energetikai felújítása is. A beruházás költségeit a megyei Település- és Területfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert támogatás fedezi.

További cikkeink

Rekordot döntött a kukoricatermés

Az idei év kihívásai ellenére a szántóföldi növénytermesztés eredményei kifejezetten kedvezően alakultak, a 2020-as kukoricahozam pedig történelmi rekord – közölte Feldman Zsolt,