Élővilág felkarolása Kunpeszéren

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Bács-Kiskun megye északi határán, a Kunpeszér község külterületén fekvő Peszéri-erdő hazánk egyik legszebb homoki erdősztyepp élőhely komplexe, ezt a területet karolta fel az OAKEYLIFE.

OAKEYLIFE program célja, hogy létrehozzanak egy olyan ökológiai folyosót, mely a széttördelés után az eredeti élőhely elszigetelődött foltjai között ismét megteremtse az összeköttetést. A program egyik fő vállalása az, hogy az ökológiai folyosón biztosítsák a díszes tarkalepke fenntartását.

A Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. – a nyertes pályázat fő kedvezményezettje – valamint a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület az Európai Unió LIFE Nature alapjának támogatásával, ést a Földművelésügyi Minisztérium társfinanszírozásával valósítja meg komplexitásában is egyedülálló programját, az OAKEYLIFE projektet.

Bővebb infromációk:  http://oakeylife.hu/ 

További cikkeink

Rekordot döntött a kukoricatermés

Az idei év kihívásai ellenére a szántóföldi növénytermesztés eredményei kifejezetten kedvezően alakultak, a 2020-as kukoricahozam pedig történelmi rekord – közölte Feldman Zsolt,