Petőfi vers mindenkinek Szalkszentmártonon

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Az Édes Álom Cukrászda kezdeményezésére a Szalkszentmárton-i Petőfi Sándor Emlékkiállítás irodalmi versfüzér összeállítását kezdte meg október végén.

A kezdeményezésnek hála minden héten egy új verssel találkozhatnak a község honlapjára és a Facebook oldalára látogatók, valamint a cukrászdában is hetente egy új Szalkszentmártonban írt Petőfi verssel ismerkedhetnek meg az emberek.

A kezdeményezés első verse: Petőfi Sándor – Fekete kenyér

A jelenlegi szabályozás azonban ezt felül írta, azonban, hogy ne maradjon senki se Petőfi vers nélkül a cukrászdában továbbra is látható hetente egy új vers, amit a vendégek nyomtatott formában is megkapnak.

Petőfi Sándor emléktábla Szalkszentmártonon

Petőfi Sándor 1845. július 12-én érkezett először Szalkszentmártonba a szülői házhoz, ekkor született első szalkszentmártoni költeménye a Fekete kenyér. Versei keletkezési helyekén Szalkszentmárton nem kevesebb, mint 112-szer van feltüntetve. Ezek a művek gróf Festetics György által 1810-ben klasszicista stílusban épült épületében születtek. A Petőfi-ház egészen 1972 óta emlékmúzeumként üzemel.     

Képek: szalksentmarton.hu

További cikkeink

Várja a vásárlóit a Kocsis Pál iskola standja

Elkészült a Kocsis Pál Szakközépiskola standja a kecskeméti piac csarnokban. Ünnepi díszben és hangulatban várja régi és új vásárlóit.A kínálata többek között

Útnak indul a Mikulás Kecskeméten

Holnap, azaz december elsejétől bölcsődékhez, óvodákhoz látogat el a Mikulás. Holnaptól egy héten keresztül látogatja az Alföldi Mikulás Kecskemét önkormányzati és egyházi