Lajosmizsén a tervezett ütemezés szerint halad a Zöld város projekt kivitelezése

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A Zöld város kialakítása program pályázatán 860 millió forintot nyert Lajosmizse, melynek nyomán megújul a Szabadság tér, a Városház tér, az Iskola-tó környéke és a piac is, illetve buszmegállókat, korzót és közösségi teret kap a város.

A kivitelezés mintegy 1,1 milliárd forintba kerül, ezért a város jelentős önerőt biztosít a projekthez, illetve 128 millió forint többlettámogatási igényt nyújtott be az államhoz.

A terveket a Farkas Gábor építész készítette, a kivitelező a Gomép Kft.

A Városház téren már hetekkel ezelőtt megtörtént a legfelső réteg eltávolítása, akkor szkíta és Árpád-kori régészeti leletek is előkerültek a földből. Folyamatban van a téren a közművezetékek lefektetése és a térkő burkolatok szegélyeinek kiépítése, valamint a kivitelező novemberben tervezi befejezni a Városház tér térkövezését, és kialakították a későbbi parkolók helyét.

A sétálóutca burkolati munkáinak jelentős része készen van, a térkövek csiszolása, illetve szegélyezése van hátra. Elkészült a régi városháza terének felújítása, ahol a közvilágítást is korszerűsítették. Az Iskola-tó környéke négy ütemben újul meg. Az első ütem, vagyis a tavat körülölelő sétálóút munkálatai elkezdődtek, elhelyezték a szegélyköveket és a közműhálózatot is lefektették, illetve elkezdődött a Szabadság teret a tóval összekötő sétány építése is.

A ruhapiac felújítási munkálatait szeptember közepén fejezték be, azóta birtokba vették bódéikat az árusok. A közel­múltban kezdték a zöldségpiac felújítását, ott bontással kezdődtek a munkálatok, majd elkészítették a csarnok három méter mély alapját. Jelenleg az irodaépület és a mosdók alapozása folyik, a tervek szerint a teljes piac már a télen elkezdhet működni.

Forrás: https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/indulhat-a-zold-varos-program-lajosmizsen-2796245/

További cikkeink

Halló itt vagyok! Segítség az időseknek

December 3-án elindul a Halló itt vagyok! elnevezésű kezdeményezés. A közszolgálati rádió egykori nagy sikerű műsoráról elnevezett akció célja, hogy lelki segítséget

Elfogadták a családi gazdaságokról szóló törvényt

Az Országgyűlés ismét elfogadta a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött, kétharmados parlamenti támogatást igénylő jogszabályt a családi gazdaságokról. A Ház 170 igen