Bölcsődei fejlesztések Bács-Kiskun megyében

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Több település is részt vesz a Kecel Város Önkormányzata által benyújtott „Bölcsődei fejlesztések Bács-Kiskun megyében” elnevezésű programban, melynek célja, hogy segítsék a kisgyermekes családok munkaerőpiacra történő visszajutását.

2018. május 2-ával kezdődött a „Bölcsődei fejlesztések Bács-Kiskun megyében” című, 39 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatású projekt megvalósítása. Ennek keretében 10 helyi önkormányzat, 1 nemzetiségi önkormányzat, 3 önkormányzati társulás, 1 közhasznú egyesület és a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 100 %-os tulajdonában lévő nonprofit szervezet nyújtott be támogatási kérelmet a 3 év alatti gyermekek bölcsődei ellátásának javítására.

A konzorcium vezetője: Kecel. Rajta kívül részt vesznek még a programban Bátmonostor, Bugac és Bugacpusztaháza, Dunavecse, Gara, Jakabszállás, Jánoshalma, Jászszentlászló-Móricgát, Kiskunhalas Orgovány, Soltvadkert, Szabadszállás és Tiszakécske  önkormányzatai, valamint a Hajósi Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Tisza menti Köznevelési és Gyermekjóléti Társulás és a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft.

További cikkeink

Rekordot döntött a kukoricatermés

Az idei év kihívásai ellenére a szántóföldi növénytermesztés eredményei kifejezetten kedvezően alakultak, a 2020-as kukoricahozam pedig történelmi rekord – közölte Feldman Zsolt,