Európai Hulladékcsökkentési Hét: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal is csatlakozik

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Az ügyfélszolgálatain keresztül hívja fel a figyelmet a környezettudatosságra, a pazarlás mellőzésére, a hulladék csökkentésére, és az újrahasznosítás fontosságára.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hetet évente rendezik meg november utolsó hetében. Idén november 21-29 között kerül megrendezésre az akció. A kezdeményezést 2009-ben indították útjára és a résztvevő országok egy teljes héten keresztül lelkes önkéntesek saját ötleteivel hívja fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, ezen belül a hulladék keletkezésének megelőzésére, valamint annak keletkezett mennyiségek csökkentésére. E mellett kiemelt cél a hulladékok újrahasznosítása.

Magyarországon 2012 óta szervezik meg az eseményt, tavaly 411 akcióval zajlott le, európai szinten 16570 akciót válósítottak meg. Minden évben egy központi témával kerül megrendezésre az akció, idén a láthatatlan hulladékok kerülnek előtérbe.

A hivatal munkatársai a program logóját, kitűzőként viselve közvetítik a lakosság felé a Hét üzenetét, tudatosságra ösztönzését. A kitűzőkkel tehát 2020. november 23-27. között találkozhatnak Bács-Kiskun megye összes kormányablakában és okmányirodájában.

További cikkeink

Többfunkciójú vízleeresztő műtárgy Tasson

A Ráckevei (Soroksári)-Duna (RSD) mennyiségi és minőségi problémáinak a megoldására kidolgozásra került a Duna-ág teljes rendszerének rekonstrukcióját célzó „Ráckevei (Soroksári) Duna-ág és

Hetente ülésezik a kunszentmiklósi operatív törzs

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselő-testülete a veszélyhelyzet kihirdetése után, 2020. március 14-én létrehozta a Kunszentmiklós Város Operatív Törzset. A helyi operatív törzs tagjai