Karantén alá kerültek a kadafalvi ovisok – Frissítve

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Mint azt már korábban megírtuk (https://bacshir.hu/2020/11/24/elindult-a-kozoktatasban-dolgozok-szurese-kecskemet-jarasaban/) a tegnapi nappal elkezdődött az iskolákban, az óvodákban és a bölcsődékben dolgozók COVID szűrése. Kecskemét járásban közel 200 köznevelési intézményben és bölcsődében tesztelnek le koronavírusra több mint 3500 embert. Ezen akció keretében került sor Kadafalván a Boróka Utcai Óvoda dolgozóinak tesztelésére is.

Információink szerint sajnos az egyik dolgozó tesztje pozitív lett. Az érintett dolgozó egészségi állapota kielégítő, nincsenek súlyos tünetei. Ettől függetlenül, az ilyen esetben szükséges eljárásrendnek megfelelően az intézmény két csoportja, akikkel az érintett dolgozó egy épületben tartózkodott 10 napra karantén alá kerül.

A szülők a mai napon gyermekeiket hazavitték és az elkövetkezendő 10 napban a karantén szabályok betartása mellett gondoskodniuk kell a kicsik felügyeletéről. Az érintett dolgozónak jobbulást kívánunk, vigyázzunk egymásra!

Kiegészítés:

Cikkünk megjelenése után Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony Facebook oldalán az alábbi tájékoztatást tette közzé a témával kapcsolatban:

Koronavírus – Intézményi dolgozók tesztelése. A Népegészségügyi Központ a napokban elindította az intézményi dolgozók gyorstesztelését. Ennek alapján óvodáink érintettsége a következő. Teljes karantén alatt ménteleki óvoda, Juhar utcai óvoda, Mikszáth Kálmán krt-i óvoda. Csoportos karantén alatt Hetényegyháza 1 csoport, Kadafalva 2 csoport, Széchenyi sétány ovi 3 csoport, Forradalom utcai ovi 1 csoport. A fertőtlenítés folyamatos. Mivel a gyorsteszt önkéntes alapon működik ezért kértük az intézményeink dolgozóit, hogy a hatékony védekezés érdekében vegyenek részt a szűrésben. Azt tapasztaljuk, hogy nagyon együttműködők, amit külön köszönök nekik. Köszönöm, a szülők együttműködését is. Engert Jakabné alpolgármestert arra kértem, hogy a továbbiakban napi szinten kérje be az adatokat. Erről a közösségi oldalon keresztül rendszeresen fogjuk tájékoztatni a kecskemétieket.

További cikkeink