Megtisztítják a hulladéktól a Kiskunsági Nemzeti Parkot

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A Tisztítsuk meg az országot! program keretében összesen 8200 köbméter illegálisan lerakott hulladékot szállítanak el nemzeti parki területekről.

A projekt célja, hogy elősegítsék az elmúlt évtizedekben a védett területeken felhalmozódott, illegálisan lerakott hulladék felszámolását.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságnál is több helyszínen zajlik a munka, amelyről honlapjukon adtak tájékoztatást. Elsőként a gátéri Fehér-tó melletti védett Kis-puszta gyepéről távolítottak el 23 köbméter építési-bontási és háztartási hulladékot kézi és gépi erővel. A területen az utóbbi időben már legeltetni sem lehetett biztonságosan a sok szemét miatt.

A gyep nagy részét megtisztították, de mivel az évek során felhalmozódott illegális hulladékot már benőtte a fű, a munkálatok során újabb és újabb szeméthalmok bukkantak elő.

A nemzeti park igazgatósága éppen ezért a jövőben is folytatja a munkát annak érdekében, hogy teljesen megtisztítsák a Kis-pusztát az oda nem illő, jogellenesen elhelyezett építési törmelékektől és egyéb hulladékoktól.

Forrás: knp.hu

További cikkeink

A jövő héten 40 fok közeli meleg is lehet

A következő napokban tovább erősödik a kánikula, többfelé 40 fok közeli csúcsértékeket is mérhetnek. A hétvégére mérséklődik néhány fokkal a meleg. Ezzel

Családsegítés Kecskeméten

Szociális és szocializációs problémák, krízishelyzetek, de bűncselekmények miatt is szorulhat egy-egy család a Családtámogató Szolgálat segítségére, A Családtámogató Szolgálat célja, hogy nyugodt,