Ingyenes tüdőgyulladás elleni védőoltás a kecskeméti időseknek

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

32 millió forintért szerzett be tüdőgyulladás elleni védőoltást Kecskemét önkormányzata, az idősek pedig ingyen juthatnak hozzá a vakcinához. – jelentette be Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. A 65 év felettiek jövő héttől igényelhetik a készítményt a házi orvosuknál.

– Természetesen nem kötelező a védőoltás felvétele. Ha a házi orvos javasolja az általa gondozottnak, hogy érdemes beadatnia, jelentkezhet erre. Ennek beszerzését, a házi orvoshoz való eljuttatását megszervezte az önkormányzat, támogatásként biztosítjuk az időseink számára – hangsúlyozta a polgármester.

A javaslatot a kecskeméti Fidesz-KDNP is támogatta. A képviselőcsoport vezetője elmondta, hogy a város költségvetésének a terhére 32 millió forint értékben szereztek be oltóanyagot a tüdőgyulladás megelőzésére. Fekete Gábor egyúttal köszönetet mondott az egészségügyben dolgozóknak, a házi orvosoknak, akik ebből a munkából kiveszik a részüket, illetve a szociális otthonban dolgozó munkatársaknak, akikre szintén nagy teher hárul ebben a pandémiás időszakban.

A polgármester örömét fejezte ki, hogy félre tudták tenni a pártpolitikát, és a közös ügy érdekében mindannyian összefogtak. Szemereyné Pataki Klaudia úgy fogalmazott, hogy ez a magatartás példamutató, amire büszkék lehetünk. – Ebből a döntésből is jól látszódik, hogy ha bajba kerülnek a kecskemétiek, akkor mindig így viselkedünk egymással – mondta a polgármester.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakcióvezetője elmondta, hogy több ajánlást is tett az ellenzék a pandémiás időszakban a polgármesternek és az operatív törzsnek. – Többet be is építettek a feladatok közé – emelte ki Szőkéné Kopping Rita. – Javasoltuk mi is a tüdőgyulladás elleni vakcina ingyenessé tételét, nagy öröm számomra és a frakció számára, hogy a 65 év felettiek számára ingyenesen biztosíthatjuk az injekció beadását. 

Gaszner András háziorvos elmondta, hogy életet menthet az oltás a járvány idején, mivel a koronavírus közvetett úton bakteriális tüdőgyulladás kialakulásához is hozzájárulhat.

Forrás: hiros.hu

További cikkeink