Egyre több állomáson csak előre váltott jeggyel lehet buszra szállni

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

December 1-jétől több állomáson, köztük Kecskeméten is kötelező lesz a jegyelővétel.

A Volánbusz ezt az intézkedést a járványhelyzet elleni védekezés érdekében hozta meg, mellyel így csökkenek a személyes érintkezések az utazás során. Kötelező a jegyelővétel a következő állomásokon 2020. december 1-jétől: Baja, Barcs, Békéscsaba, Cegléd, Debrecen, Eger, Gyöngyös, Győr, Harkány, Hévíz, Kazincbarcika, Kecskemét, Keszthely, Kisvárda, Lenti, Marcali, Miskolc, Nagyatád, Nyíregyháza – Petőfi tér 2., Salgótarján, Sopron, Szeged, Szolnok, Szombathely – Ady tér. A felsorolt autóbusz-állomásokon az érintett időszakokban kizárólag előre megváltott jeggyel, bérlettel vagy egyéb, utazásra jogosító dokumentummal lehet felszállni a járatokra.

A Volánbusz az ismét életbe lépett veszélyhelyzetben is azon dolgozik, hogy utasai biztonságban eljussanak a munkahelyekre, iskolákba, egészségügyi és egyéb intézményekbe. A járvány elleni védekezés során folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel az utasok és a munkavállalók veszélyeztetettségét csökkenteni tudja, felelős szolgáltatóként és munkáltatóként minden tőle telhetőt megtesz egészségük védelme érdekében – hangsúlyozza a Volánbusz közleményében.

A társaság fokozottan takarítja és fertőtleníti autóbuszait, állomásait, és ellátja munkatársait a szükséges védőeszközökkel. A Volánbusz arra kéri utasait, hogy tartsanak be minden előírást és részesítsék előnyben az elektronikus jegy-és bérletvásárlási lehetőségeket a személyes érintkezések lecsökkentése érdekében. A Volánbusz honlapján elérhető vásárlási lehetőségek, valamint a mobiljegyes értékesítés mellett a vasúti és autóbuszos közösségi közlekedés összehangolásával párhuzamosan folyamatosan bővül a MÁV applikációban megvásárolható autóbuszos díjtermékek köre.

A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik fontos eleme, hogy november 11. óta nemcsak a járműveken és a zárt utasforgalmi terekben kell maszkot viselniük, de az állomások, megállóhelyek és megállók teljes területén is. Akik nem viselnek maszkot, kizárhatóak az utazásból, valamint 8000 forint pótdíj fizetésére kötelezhetőek.

Kép: volanbusz.hu

Forrás: baon.hu

További cikkeink

Az U17 és az U20 is magabiztosan nyert

Vasárnap a Nyírgyulaj korosztályos együtteseit fogadták hazai környezetben Móra Viktor és Mánya Szabolcs tanítványai. Móra Viktor értékelése az U17 meccséről: Megint egy izgalmas

Kecskemét új tűzoltólaktanyával gyarapodik

Többfunkciós létesítmény építési munkálatai kezdődtek meg Kecskeméten, az épületegyüttes a város hivatásos tűzoltó-parancsnoksága és katasztrófavédelmi kirendeltsége mellett a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságnak is