Meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Felgyulladtak a karácsonyi fények Kecskemét főterén, áll a betlehem és az adventi koszorú is. A hagyományos közös gyertyagyújtás helyett azonban a város lakói a Kecskeméti Televízió felvételén keresztül kapcsolódhattak be az ünneplésbe.

Idén nem a karácsonyi vásár forgatagában csodálhatják meg a kecskeméti lakosok az impozáns koszorút. A járványhelyzet következtében a Kecskeméti Televízió felvételét nézve követhették figyelemmel az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtását az érdeklődők. Az idei évben sajnos sokan félelmekkel és fájdalmakkal teli napokat élnek, de ahogyan a baptista gyülekezet kvartettje énekelte a műsor felvezetéseként: a sötétség már szűnni kezd. Jézusban közel jött hozzánk Isten, most is velünk van és ő szabadíthat meg bennünket a bűneinktől – ezt a központi gondolatot fogalmazta meg adventi üzenetében Szerdi Szilárd, a helyi baptista gyülekezet lelkipásztora. A rövid áhítatot követően a jól ismert Ó jöjj, ó jöjj, Immánuel kezdetű éneket szólaltatták meg a baptista gyülekezet kvartettjének tagjai, a záró dalban pedig arra hívtak mindenkit, hogy ne csüggedjünk, aggódjunk és háborogjunk, hanem bízzunk Istenben.

A műsor végén az adventi koszorú első gyertyáját Mike Sámuel baptista lelkipásztor gyújtotta meg.A televíziós adásban az adventi gyertyagyújtást a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar rövid meglepetéskoncertje követte, melyben Schubert Ave Maria című műve hangzott el. Szólót játszott Dratsay Ákos fuvolaművész.

Forrás: hiros.hu

További cikkeink