Megújulnak Kunbaracs járdái

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A Magyar Falu Program pályázatán közel öt millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert járdaépítésre Kunbaracs önkormányzata.

A beruházás keretében a település főutcájának egy részén újul meg a járda. Az ősszel kezdődő munkálatok a beruházás keretében a Kossuth Lajos utca négyszáz méteres szakaszán új térkő burkolat kerül elhelyezésre a gyalogos közlekedés javításának érdekében.

– A több mint 1,2 méter széles gyalogút anyagát a Magyar Falu Program Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása című pályázatán elnyert forrásból vásároltuk meg, a kivitelezés szakember bevonásával, a közmunkaprogram keretében, részben pedig lakossági összefogással valósul meg. Az építészeti, műszaki dokumentáció elkészítését, a szükséges engedélyek beszerzését önkormányzatunk önerőből finanszírozta –nyilatkozta Hegedűs Lászlóné, Kunbaracs község alpolgármestere.

A munka nagy része befejeződött. A járda az önkormányzatok épületeinél megújult, a posta környékén pedig biztonságossá vált a mozgássérült emberek közlekedése.

– A fennmaradó járdaszakaszok kiépítését a lakosság vállalta magára. Az anyagot már a helyszínre szállítottuk, a munkálatokat az ingatlantulajdonosok egy része már megkezdte. Kis település lévén a fejlesztések túlnyomó részét pályázati támogatás segítségével tudjuk csak megvalósítani, ezért kiemelt figyelemmel kísérjük a település számára kedvező, új kiírásokat, lehetőségeket – tette hozzá Hegedűs Lászlóné.

Forrás és kép: baon.hu

További cikkeink