Halló itt vagyok! Segítség az időseknek

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

December 3-án elindul a Halló itt vagyok! elnevezésű kezdeményezés. A közszolgálati rádió egykori nagy sikerű műsoráról elnevezett akció célja, hogy lelki segítséget nyújtson rászorulóknak.

A járványhelyzet kirobbanása óta folyamatosan működik Kecskeméten a Gondoskodó Szolgálat. A néhány hete „Esélyautóval” megerősített szolgálatot, leggyakrabban nagybevásárlás, csekkbefizetés, illetve gyógyszerkiváltás miatt keresik meg az idős emberek. December 3-ától újabb szolgáltatással bővül ki az emberek megsegítése, a CédrusNet munkatársai telefonon keresztül adnak lelki segélyt az arra rászorulóknak. Ha a gondjaikat akarják megosztani vagy egy beszélgetőtársra van szükségük ebben a nehéz helyzetben, akkor forduljanak a szolgáltatáshoz bizalommal. A vonal másik végén önkéntesek és lelki-segítségnyújtásban jártas szakemberek fogadják a hívásokat.

A telefonszám normáldíjas, igény esetén vissza is hívják a telefonálókat, így a telefonálás nem kerül pénzbe. Munkanapokon 15 óra és 18 óra várják a hívásokat, a COMNICA cégnek hála egyszerre akár 10 hívást is tudnak fogadni

A 76/815-039-es vezetékes számon tárcsázható beszélgetőtársak, azoknak a hívásait várják elsősorban, akiknek a pandémiás időszakban, a bezártság, a bizonytalanság és félelmek közepette megnyugtató szavakra van szükségük.

Egy hét múlva egy másik telefonszámot is aktiválnak majd, ezt a Telenor jóvoltából kifejezetten a Margaréta Otthon lakói számára biztosítják. A cél itt is hasonló, mint a „Halló itt vagyok” esetében. Az itt lakó idősek körében ugyanis talán még nagyobb az igény a beszélgetőtársra, mint azoknak, akik otthonaikban vannak.   

Forrás: hiros.hu

További cikkeink