Koronavírus – Nehéz helyzetbe kerülő kecskeméti családok támogatása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester Facebook oldalán számolt be arról, hogy a nehéz helyzetbe került kecskeméti családok támogatása érdekében a helyi rendeletet módosította.

Az alábbi közleményt jelentette meg Facebook oldalán:

A rendkívüli települési támogatásról szóló helyi rendelet tavaszihoz hasonló módosítását rendeltem el a koronavírus járvánnyal összefüggő, nehéz helyzetbe kerülő családok támogatása kapcsán.

A módosított rendelet értelmében az a kecskeméti lakos kaphat segítséget, aki:

-munkahelyét 2020. október 1. és 2021. február 28. között a koronavírus okozta járvánnyal összefüggésben veszítette el

-munkaidejét – munkaszerződés módosítással – a munkáltató legalább fele időtartamra csökkentette

-családjában a koronavírussal összefüggő kórházi kezelés, táppénz vagy haláleset következik be

A támogatás feltétele továbbá, hogy a családban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladhatja meg a 107.065 forintot. A támogatás mértéke: havi 20 ezer forint, amely a kérelem benyújtásának hónapjától kezdődően 3 hónapon keresztül jár.

A kérelem benyújtásához szükséges nyomtatványok a www.kecskemet.hu Szociálpolitikai Osztály Letölthető nyomtatványok között találhatóak.  www.kecskemet.hu e-ügyintézéshez szükséges dokumentumok az Elektronikusan indítható ügyek Szociális ügyek között található.

A kérelem postai úton is benyújtható a Polgármesteri Hivatal Kecskemét, Kossuth tér 1. szám alatti postacímre, valamint a Szociálpolitikai Osztály Kecskemét, Rákóczi u. 3. szám alatti irodájánál kihelyezett zárható postaládába is bedobható.

Részletes tájékoztatást és segítséget az érdeklődő ügyfelek telefonon kérhetnek. Akinek nem áll módjában kinyomtatni a kérelem benyújtásához szükséges nyomtatványt, illetve ügyfélkapun keresztül sem tudja benyújtani azt, azok számára kérésre, postázásra kerül. 

Telefonszámok:

06/76/512-216

06/76/512-217

06/76/512-227

06/76/512-211

Forrás: https://www.facebook.com/szemereyne.klaudia

További cikkeink

Heti településbemutató: Városföld

Heti településbemutató rovatunk utolsó településéhez érkeztünk, mely nem más, mint Városföld községe, mely 10 km-re fekszik Kecskeméttől. Városföld puszta a kezdetektől fogva