Hamarosan elkészül a ballószögi kerékpárút

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Végéhez közeledik a Ballószög-Kadafalva közötti, mintegy 1,6 km kerékpárút építése. A kétrétegű aszfaltburkolatra felfestették a burkolati jeleket, jelenleg a nemesített padka építése és a kapubeállók készülnek zúzott kőből.

A külterületi szakasz egy részén várhatóan áprilisban épül kiépítésre a közvilágítás. A kerékpárút kezdetén lévő kadafalvi Határ útnál kiépítésre került mindkét oldalon az aszfaltos útcsatlakozás, illetve sárrázó önkormányzati forrásból.

A finanszírozás egy része 123 MFt TOP forrásból, közel 50 MFt önkormányzati önerőből áll, jelenleg egy 15%-os többletköltség kérelem van folyamatban.  A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által menedzselt közlekedési projekt másik része a központi buszmegálló és buszöböl kiépítésa ,a felújítás várhatóan Karácsonyra készül el. A harmadik projektelemként a Bem u 22. szám elé kerül egy új buszöböl és utasváró, ez március-áprilisra készül el időjárás függvényében.

A Karácsonyi óvoda mellett 30 gömbkőrist ültettek el. A közeljövőben Kecskemét irányában még további 50 fa, oszlopos egybibés galagonya kerül elültetésre.

További cikkeink

Indítsa mézédesen a nyarat!

Szombati László és felesége Szombatiné Tóth Katalin több mint 20 éve foglalkoznak méhészkedéssel. A hetényegyházi termelők minőségi termékeit a kecskeméti termelői piac

Két új játékos is csatlakozik

Két újabb játékossal bővült a KTE HUFBAU kerete, Hadaró Valentin és Tóth Barna személyében. A bal oldalon bevethető Hadaró Valentin élvonalbeli rutinnal