Kunbaracs község fenyőfáját 700 hópehely díszíti

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Hétszáz névre szóló horgolt hópehely és tíz horgolt angyal került fel két fenyőre Kunbaracson a Polgármesteri Hivatalban. A településen álladó lakcímmel rendelkezők mellett helyet kaptak a fákon olyan emberek nevei is, akik már nem itt élnek, de kötődnek a szülőfalujukhoz és néhány olyan ember is, aki nem itt él, de szerves részei a település életének. A 10 angyal az elhunyt lakosokat jelképezi, akik már az égből vigyáznak családjukra. A 700 hópelyhet és az angyalkákat Farkas- Egri Hajnalka készítette több hónapon keresztül.

A hópelyhek nyújtotta ünnepi hangulatot fokozta a község gyönyörű adventi koszorúján meggyújtott első gyertya fénye is, melyet a Homokgyöngye Kertészet és sok szorgos kéz állított össze.

Kunbaracs az idei évben ünnepli fennállásának 70. évfordulóját. Az eltervezett ünnepséget a koronavírus járvány miatt elhalasztották, de egy nemes kezdeményezéssel csendesen emlékeztek meg a település évtizedeiről.

Az érdeklődő lakosság Kunbaracs település honlapján tekintheti meg a végleges névmegállapítás iratait. A korabeli dokumentumokat a Magyar Nemzeti Levéltár Bács-Kiskun Megyei Levéltára bocsátotta a település rendelkezésére.

Forrás: https://www.facebook.com/bacskiskunamimegyenk

További cikkeink

Heti településbemutató: Városföld

Heti településbemutató rovatunk utolsó településéhez érkeztünk, mely nem más, mint Városföld községe, mely 10 km-re fekszik Kecskeméttől. Városföld puszta a kezdetektől fogva