Új utcanévtáblák Ballószög zártkerti részén

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Új utcanévtáblákat helyeztek ki Ballószög két zártkerti településrészén a jobb tájékozódásért. Az új elnevezések többsége nem hivatalos, leginkább a tájékozódást segítik.

A környék lakói már egy korábbi lakossági fórumon felvetették, hogy a mentők, tanyagondnokok és futárok jobb tájékozódásáért a két zártkert területén található közök kapjanak neveket a házszámok mellé. Sokan ugyanis nem találtak oda a címzetthez, mivel a GPS-rendszerek sem tudták meghatározni a célt.

Erre megoldásul első körben a Kecskemét felőli területen növényi elnevezéseket, míg a Ballószög túlsó felén található részen szőlőneveket helyeztek ki a kerítésekre. A település polgármestere elmondta, később ezeket a táblákat lecserélik olyan kovácsoltvas táblákra, amilyenek már láthatóak az út széléről is.

Somogyi Lajos hozzátette: már elkészült a kerékpárút felfestése is. Mellé a Karácsonyi óvoda és a település közötti részen már elültettek 30 gömbkőrist. Az óvoda és a Határ úti terület közé pedig 50 oszlopos galagonyát fognak telepíteni.

Forrás: hiros.hu

További cikkeink