Önkéntesek elismerése

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Kiderült, hogy kik kapják az Év Bács-Kiskun Megyei Önkéntese” és „Az Év Ifjú Bács-Kiskun Megyei Önkéntese” díjakat. Az önkéntesek december 5-ei világnapjához kapcsolódóan negyedik alkalommal adták át a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjai és a fenntartásukban működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai az elismeréseket.

A díj célja, hogy elismerjék az önkéntes tevékenységet végzők lelkesedését és fáradozását. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, aki maga is a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagja, elmondta, hogy napjaink elhidegült világában, amikor sokszor az önzés kerekedik felül, az önkéntes segítés és a környezetünknek nyújtott segítségnyújtás képességére egyre nagyobb szükségünk van. Ezek az emberek nem pénzért vagy egyéb fizetségért végzik tevékenységüket a szabadidejük rovására.

Engert Jakabné alpolgármester, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület vezetője az átadó ünnepségen azt hangsúlyozta, hogy pénzben nem kifejezhető érték, az a komoly segítség, amelyet ezek az áldozatkész emberek Kecskemét közösségéért idejüket feláldozva, a jó ügyekért tesznek.

Az Év Bács-Kiskun Megyei Önkéntese és Az Év Ifjú Bács-Kiskun Megyei Önkéntese díjakra szinte bárki nevezhette a saját környezetében fellelhető „mindennapi hősöket”. Idén az egyesület tagjai és az iroda munkatársai, valamint a háromfős zsűri – Lóránd Klára, a Bozsó Gyűjtemény igazgató kurátora, Lovrity Sándorné, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola intézményvezetője és Horváth Attiláné, a kecskeméti Városi Szociális Közalapítvány kuratóriumi elnöke – javaslatára minden eddiginél több, azaz hat díj átadásáról döntöttek.

Az Év Bács-Kiskun Megyei Önkéntese elismerés díjazottjai:

Sztakó Krisztina – Kalocsa

(Jelölő szervezet: Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete)

Tarnóczki Sándorné – Kiskunfélegyháza

(Jelölő szervezet: Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat)

Nagy Julianna Zsuzsanna – Lakitelek

(Jelölő szervezet: Lakitelek Önkormányzata)

Tóth Imréné – Kecskemét

(Jelölő szervezet: Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület)

Lelki Elsősegély Telefonszolgálat csapata – Kecskemét

(Jelölő: Lévai Jánosné önkormányzati tanácsnok)

Az Év Ifjú Bács-Kiskun Megyei Önkéntese elismerés díjazottja:

Újvári Fanni – Orgovány

(Jelölő: Varga Ildikó, a Hírös Fiatalok Egyesületének alelnöke)

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester az átadó ünnepségen elmondta, az önkéntes munka világnapja alkalmából idén is szerették volna méltó módon köszönteni azokat, akik a közösségért nap mint nap hoznak áldozatot, ám a koronavírus-járvány miatti szigorítások ezt is megnehezítik. Ugyanakkor megígérte, hogy egy későbbi időpontban a személyes köszönetnyilvánítás sem marad el. 

Forrás: hiros.hu

Fotó: https://www.facebook.com/szemereyne.klaudia

További cikkeink

Indítsa mézédesen a nyarat!

Szombati László és felesége Szombatiné Tóth Katalin több mint 20 éve foglalkoznak méhészkedéssel. A hetényegyházi termelők minőségi termékeit a kecskeméti termelői piac

Két új játékos is csatlakozik

Két újabb játékossal bővült a KTE HUFBAU kerete, Hadaró Valentin és Tóth Barna személyében. A bal oldalon bevethető Hadaró Valentin élvonalbeli rutinnal