Már két gyertya ég Kecskeméten

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Bár az adventi időszakot jellemző közösségi programok egy részéről idén le kell mondanunk, ezek a napok most is a betlehemi jászolhoz és a benne fekvő Fiúhoz akarnak elvezetni bennünket. A Kecskeméti Televízió szombaton délután felvételről közvetítette az adventi koszorú második gyertyájának megnyújtását.

– Advent üzenete az első karácsony óta ez: Isten talál meg minket! Ő hagyta ott a trónusát, szállt alá a földre és lett emberré, előbb kiszolgáltatott gyermekké, majd keresztre feláldozott „húsvéti báránnyá”, hogy megtaláljon minket – fogalmazott Varga Nándor, majd azzal a gondolattal zárta szavait: Jób egyetlen dologban talált megnyugvást és ez az, ami bennünket is békességgel tölthet el: Isten tudja, milyen úton járunk (vö. Jób, 23,10a), és azt akarja, hogy hozzá vezessen az utunk.

Az igei gondolatok előtt és után Nagy Ilona Henrietta református lelkipásztor, valamint Balázs Anna és Kökény Beáta énekszolgálata gazdagította a programot. Az adventi koszorú második gyertyáját a református gyülekezet főgondnoka, Simonné Bakó Mária gyújtotta meg, majd a műsor folytatásában a Kecskeméti Református Általános Iskola 4. a osztályának „Jer, mindnyájan örüljünk…” című hangjátéka hangzott el. Az adás végén, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar e heti rövid meglepetéskoncertjén pedig Bach jól ismert, Air című darabja csendült fel, Erdei Péter vezényletével.

Forrás: hiros.hu

További cikkeink

Az U17 és az U20 is magabiztosan nyert

Vasárnap a Nyírgyulaj korosztályos együtteseit fogadták hazai környezetben Móra Viktor és Mánya Szabolcs tanítványai. Móra Viktor értékelése az U17 meccséről: Megint egy izgalmas

Kecskemét új tűzoltólaktanyával gyarapodik

Többfunkciós létesítmény építési munkálatai kezdődtek meg Kecskeméten, az épületegyüttes a város hivatásos tűzoltó-parancsnoksága és katasztrófavédelmi kirendeltsége mellett a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságnak is