Megújulnak Bács-Kiskun megye útjai

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Kecskeméthez közel újul meg a következő években az 52-es és az 54-es főút egy-egy szakasza és felújítják a Közép-Duna Menti Fejlesztési Térség útjait is. Ezekkel azonban nem lesz vége a fejlesztéseknek. A megye útjain történő beruházásokról Rideg Lászlóval, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökével készített interjút a Kecskeméti Televízió.

A következő években a megye útjainak több, mint 20 százaléka újulhat meg a már elbírált és hamarosan induló pályázati lehetőségeknek köszönhetően – számolt be erről Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke a Kecskeméti Televízió stúdiójában. Az utak állapota Rideg László szerint vegyes képet alkot. A 2200 km-es hálózatban vannak jó minőségű új szakaszok és rosszabb állapotú területek. A következő évben közel 130 kilométernyi utat újítanak fel a tervek szerint.

– Most ebben a csomagban az 52-es útnak egy 46 km hosszúságú szakasza, az 54-es útnak pedig egy 23 km hosszúságú szakasza újul meg – mondta el Rideg László. Hozzátette: ezen 67 km mellett további 60 km-nyi négy- és ötszámjegyű út újul meg a megyében.

A Közép-Duna Menti Fejlesztési térségben, Kalocsa környékén további 60 km út újul meg. A napokban adta be pályázatát a megye, ami 1 milliárd forintnyi úthálózat-fejlesztést tesz lehetővé pozitív elbírálás esetén. A januárban induló, új TOP pályázatból pedig további szakaszokat újíthat majd fel a megye.

– Országosan 200 milliárd forint van útfelújítási lehetőségekre. hogy ebből Bács-Kiskun menyében hány milliárd forintért lesz pontosan, azt ma még nem tudjuk megmondani. De az egy újabb lehetőséget biztosít egy csomó út felújítására és ebből a keretből, azt kell, hogy mondjam, hogy a megye úthálózatának legalább a 20 százalékát föl lehet javítani -fogalmazott a megyei közgyűlés elnöke.

2021–22-re tehát a felújításoknak köszönhetően az utak fele új vagy nagyon jó állapotú lesz. A beruházások nemcsak az emberek közlekedését szolgálják majd, hanem segítik az ipar, a gazdaság fejlesztési lehetőségeit is.

További cikkeink