Zöldül és fejlődik Lajosmizse

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A Zöld Város Projekt keretében, azon belül is a “Lajosmizse város környezettudatos és innovatív fejlesztése” projekt címen fejlődik a település. A mai nap dr. Salacz László országgyűlési képviselő is megtekintette a munkálatokat.

Lajosmizse városa

Lajosmizse Város Önkormányzata bruttó 1,2 milliárd forint támogatást nyert a város környezettudatos és innovatív fejlesztésére. A kivitelező cég a lajosmizsei GOMÉP Kft. A projekt során elkészül a város Integrált Településfejlesztési Stratégiája, felújításra kerül legalább nyolc helyszín, új funkciókkal bővül a városközpont, az alul hasznosított területek aránya csökken, a biodiverzifikáció nő, a település szelleme erősödik legfőképpen a soft programok által, valamint a víz fölött nád között ívelő tanösvény oktatási-, nevelési célú anyagai által.

Balról-jobbra haladva: Gombkötő Márk Gomép Kft. tulajdonosa, dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Basky András Lajosmizse polgármestere

Salacz László üdvözölte választókerülete második legnagyobb településének látványos fejlődését.

– Az infrastrukturális fejlesztések és a lakosság lélekszámának növekedése is kellett ahhoz, hogy igazán fejlett város legyen Lajosmizse. A Zöld Város projekt keretében megújult főtér és új piactér a fedett csarnokkal immár méltó Lajosmizséhez. Az impozáns főtérre és az új piacra is büszkék lehetnek a lajosmizseiek – fogalmazott Salacz László, aki elmondta, hogy a kivitelezés a tervek szerint haladt.

– Büszke vagyok Lajosmizsére, ahová mindig örömmel jövök. Polgármester úrral mindig újabb és újabb fejlesztési ötleteken gondolkodunk, melyekkel méltó helyére emelhetjük a várost – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Beteg fák (tuják) kivágása és a koros fák ifjítása is része a projektnek. Továbbá térfigyelő kamerarendszer, kerékpártámaszok, zöldfelület fenntartásához kapcsolódó eszközök, hulladékgyűjtők, padok telepítését is tartalmazza a pályázat. A kivitelezés jelenleg is zajlik a város területén.

Főképen látható (balról-jobbra): Gombkötő Márk a GOMÉP Kft. tulajdonosa, dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Basky András Lajosmizse polgármestere.

További cikkeink