Segítség a külterületen élő rászoruló időseknek

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A Tárjátok ki a szíveteket! elnevezésű akciósorozat keretében országszerte segít a Katolikus Karitász segélyprogramja az arra rászorulóknak és családoknak. Kelebián külterületén a napokban juttattak el tartós élelmiszer csomagokat az egyedül élő rászorulókhoz.

Ünnepé tenni a karácsonyt és könnyebbé tenni a hétköznapok terheit

Olvasható a Katolikus Karitász honlapján. Az akció keretében számos országos program zajlik karácsonyig, a hatályos rendelkezéseknek megfelelően a lehető legnagyobb körültekintéssel, az egészségügyi ajánlásokat betartva. Ennek megfelelően a Katolikus Karitász önkéntesei idén karácsonyig több száz családnak juttatnak el tartós élelmiszert. Az akció keretében a Katolikus Karitász központjából a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegyén keresztül összesen kétszáz csomag érkezett Bács-Kiskun megyébe, ahol 33 Karitász-szervezet működik. A kelebiai Karitász-csoporthoz 13 csomag érkezett, amit szombat délelőtt vittek el a rászorulóknak.

– Tartós élelmiszerek vannak a csomagban, tészta, rizs, étolaj, konzerv, cukor, amit a külterületeken élő, főként egyedülálló rászorulóknak osztottunk ki a kelebiai polgárőrökkel közösen – mondta el a baon.hu-nak Horváth Zoltánné, a Katolikus Karitász kelebiai csoportjának vezetője.

Varga Sándor, a Kelebiai Polgárőr Egyesület elnöke kiemelte, hogy stratégiai együttműködés van a két szervezet között, ezért a legtöbb jótékonysági akcióban igyekeznek közreműködni.
– A 2015-ös migrációs válság kezdete óta határvédelmi polgárőr-egyesületként a feladatunk azzal bővült, hogy a tanyán élőket látogatjuk, hiszen ők voltak azok, akik veszélyeztetettek voltak. A polgárőrök a klasszikus bűnmegelőzési feladatok mellett kiemelt feladatuknak tekintik a tanyákon élő rászorulókkal való kapcsolattartást – mondta.

További információk: https://karitasz.hu/hirek/tarjatok-ki-sziveteket-1719

Forrás és kép: baon.hu

További cikkeink

Melegszik a levegő jövőhéten

A következő napokban is havazhat, de emellett esőre, ónos esőre is készülni kell. Mindeközben fokozatosan melegszik majd a levegő, a hét második

Kérdezze Szabadszállás polgármesterét

Minden hónapban közérdeklődésre számot tartó kérdéseket tehetnek fel írásban, e-mailben és facebookon Darabos József polgármesternek. A kérdések írásban a titkarsag@szabadszallas.hu e-mail címre, vagy a

Folytatódik az oltás az idősotthonokban

Vasárnap is folytatódik az oltás a száz főnél nagyobb létszámú idősotthonokban, az ott élők és dolgozók az amerikai Moderna vakcináját kapják meg.