Széleskörű összefogással a sportiskola fiatal úszóiért

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Az összefogás következtében a járványhelyzet ellenére a Kecskeméti Sportiskola úszószakosztálya működni tud, a gyerekek edzésre járhatnak, a versenyeket is megtartották, amelyeken a fiatal iskolások jól szerepeltek.

Interjú Poczó Elemérrel, a Kecskeméti Sportiskola úszószakosztályának vezetőedzőjével.

– Az, hogy sikerült átvészelni eddig ezt a nehéz időszakot, nagyban köszönhető a szülőknek, a sportiskolán belül a vízilabda-szakosztálynak, akik segítségünkre voltak, amikor pályahiány volt az átállás idején, de ugyanilyen segítséget nyújtott a Bácsvíz KVSC búvárúszó-szakosztálya is.

A kormányrendelet értelmében a versenyző csoportok edzésének a megtartása engedélyezett, a feltételeket az önkormányzat és az uszoda vezetése biztosítja. A megváltozott körülményekhez mind a szülők, mind a gyerekek rugalmasan alkalmazkodtak. Mindenki megpróbált mindent megtenni azért, hogy az edzéseket meg tudják tartani, valamint a versenyzési lehetőségek is biztosítva legyenek.

A járványhelyzet előírásainak megfelelően megtették a megfelelő intézkedéseket. Az edzés előtti testhőmérséklet-ellenőrzés és a fertőtlenítés napi feladattá vált. Megváltoztatták az edzések időpontjait annak érdekében, hogy ne alakuljon ki tumultus az öltözőkben, illetve a váróhelyiségekben. Korlátozni kellett egyes csoportok heti edzésszámát, mert a heti hat edzésből csak négy edzésen vehettek részt a fiatalok.

– Mindenben segítette a működésünket a Junior Sport Kft. vezetése, akik a fertőtlenítőszerek beszerzésével, a ránk vonatkozó szabályok kidolgozásával biztosították a sportoláshoz szükséges feltételeket, de nagy segítséget kaptunk a sportiskola dolgozóitól is. A járványhelyzet miatt a szülők nem jöhettek el a versenyekre, ezért a gyerekek utaztatását és az étkeztetést is meg kellett szervezni – utalt arra a széleskörű összefogásra, amely lehetővé tette az edzések látogatását és a versenyeken való részvételt.

Hétvégén regionális bajnokságra megy a delfin és a cápa korosztály, december 18-án egy háziversenyt is rendeznek, amellyel a felkészülési időszakot és a 2020-as évet is szeretnék lezárni.

Legfrissebb eredmények:

Október 17-én és 18-án versenyt rendeztek Hódmezővásárhelyen. A rangos eseményen 17 egyesület 212 versenyzője képviseltette magát. A KESI 27 versenyzővel 15 érmet nyert (2 arany-, 6 ezüst-, 7 bronzérem). Az egyesületek közti pontversenyben a 4. helyen végeztek.

November 21–22. között rendezték meg Budapesten az V. BVSC ŐSZI KUPA elnevezésű úszóversenyt. A versenyen a 2010-es és fiatalabb születésű versenyzők között 16 egyesület, míg a 2009-es és idősebb versenyzők között 21 egyesület képviseltette magát. A Kecskeméti Sportiskola 21 fővel indult. A fiatal úszók 18 érmet nyertek, ezzel a 4. helyen végeztek.

Forrás: hiros.hu

Kép: kesi.hu

További cikkeink

Indítsa mézédesen a nyarat!

Szombati László és felesége Szombatiné Tóth Katalin több mint 20 éve foglalkoznak méhészkedéssel. A hetényegyházi termelők minőségi termékeit a kecskeméti termelői piac

Két új játékos is csatlakozik

Két újabb játékossal bővült a KTE HUFBAU kerete, Hadaró Valentin és Tóth Barna személyében. A bal oldalon bevethető Hadaró Valentin élvonalbeli rutinnal