Csend honol a kocsmák mélyén Bács-Kiskun megyében is

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A járványügyi korlátozó intézkedések miatt november első felében bezártak a kocsmák, a faluházak, elcsendesedtek a Bács-Kiskun megyei falvak. Az elmúlt napokban a baon.hu újságírói körbenéztek néhány kistelepülésen, és arról kérdezték a helyieket, miként élik meg a szigorításokat.

A kormány november 11-én a veszélyhelyzettel együtt újabb védelmi intézkedésekről döntött a koronavírus-járványhelyzet miatt. Ennek értelmében általános rendezvénytilalom lépett életbe, az éttermek, vendéglátóhelyek vendéget nem fogadhatnak. A szigorító intézkedések miatt számos kistelepülésen teljesen megszűntek a szórakozási és kikapcsolódási lehetőségek. Megyénk legkisebb településeinek nagy részén a faluház, a presszó jelenti a kikapcsolódási lehetőséget, ezekről azonban a helyieknek most le kell mondaniuk.

Bács-Kiskun megyei falvakat néztünk meg, és arról érdeklődtünk, hogy miként élik meg a korlátozásokat, milyen hatással vannak azok a település életére.

Szalkszentmártonban a polgármester, saját hatáskörben, egyedül a piacon tette kötelezővé a maszkviselést.

Tőle megtudtuk azt is, hogy a kocsmák bezárása nem okozott gondot a településen.

– A vendéglátó egységek működésének korlátozása, vagyis a helyben való fogyasztás tiltása sem okozott különösebb problémát, mivel jellemzően nem harapódzott el az alkoholfogyasztás a közterületeken, amivel egyébként korábban sem volt probléma településünkön. Nem volt tehát szükség további korlátozó intézkedések foganatosítására – mondta el a baon.hu érdeklődésére Káposztás Tibor, a község polgármestere.

Káposztás Tibor, Szalkszentmárton polgármestere

Tasson sincs ez másképpen, sem a boltokban, sem a közintézményekben nincs probléma a maszk viselésével és az alkoholfogyasztással.

– A közterületen történő alkoholfogyasztás kérdése nem függ össze a járványhelyzettel. A község képviselő-testülete a nyár folyamán határozott a korlátozások bevetéséről, így a szigorítás semmilyen változást nem eredményezett településünkön – fogalmazott Németh Gábor polgármester.

Németh Gábor, Tass polgármestere

Kunbaracson a maszkviseléssel nincs probléma, a vendéglátó egységek működésének korlátozását követően a „szíverősítők” elfogyasztása sem okoz gondot a közterületeken.

– A baracsiak fegyelmezettek, betartják a kijárási korlátozásra és a maszkviselésre vonatkozó előírásokat a boltokban és a közintézményekben egyaránt. A közterületen nem harapózott el az alkoholfogyasztás sem, így összességében elmondható, hogy a megváltozott helyzetben is rend és nyugalom van Kunbaracson – tájékoztatta baon.hu-t Lőrincz Edit jegyző.

Forrás: baon.hu

Borítókép: Szalkszentmártonon a vendégfogadó és mészárszék, amelyet egykoron Petőfi Sándor édesapja, Petrovics István üzemeltetett. Ma már emlékházként üzemel.

További cikkeink

Melegszik a levegő jövőhéten

A következő napokban is havazhat, de emellett esőre, ónos esőre is készülni kell. Mindeközben fokozatosan melegszik majd a levegő, a hét második

Kérdezze Szabadszállás polgármesterét

Minden hónapban közérdeklődésre számot tartó kérdéseket tehetnek fel írásban, e-mailben és facebookon Darabos József polgármesternek. A kérdések írásban a titkarsag@szabadszallas.hu e-mail címre, vagy a

Folytatódik az oltás az idősotthonokban

Vasárnap is folytatódik az oltás a száz főnél nagyobb létszámú idősotthonokban, az ott élők és dolgozók az amerikai Moderna vakcináját kapják meg.