Kunszentmiklóson decemberben zárul a középiskolásokat támogató mentorprogram

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Projektbemutatókkal zárul decemberben a Kunszentmiklósi Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános Iskola tehetséges tanulóit támogató, társadalmi szerepvállalásukat erősítő mentorprogram. Az „Innovatív projektek a társadalmi felelősségvállalás jegyében” címet viselő képzés 2019. novemberében indult, az iskola 12 tanulójának részvételével.

Márciusig személyes részvételen alapuló műhelyfoglalkozások és workshopok keretein belül valósította meg a pályázó a kitűzött célokat. A résztvevők Kecskeméten a Leskowszky Hangszergyűjteményben kreatív zenei programon, míg a Bozsó Gyűjteményben interaktív múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt. Szeptember végétől online formában kerültek lebonyolításra a tréningek, egyéni és kiscsoportos mentorálások, workshopok.

A tehetségek azonosítási folyamat során meghatározott erős oldalát innovatív projektekben való részvétellel erősítették a mentorok. Ennek keretében a program résztvevői kisebb csoportokban, együttműködve dolgozták ki az érdeklődési körükbe tartozó témákból projektötleteiket. A feldolgozott projekttémák mindegyike a társadalmi felelősségvállalás köré csoportosult, így ötleteket olvashatunk a Maradékmentő Mozgalom megalakítására, az Iskolagyümölcs program népszerűsítésére. A diákok figyelmét felkeltette a környezetvédelem, az újrahasznosítás kérdése is. Erről a Földünk védelme projekt kidolgozott programjai tanúskodnak. A művészet sokszínűségét hirdető projekt pedig a képzőművészet és zene kapcsolatának sokszínűségét hirdeti.

Az elmúlt hónapokban megvalósult foglalkozásokon a résztvevőknek lehetősége nyílt megismerkedni startup cégvezetőkkel.

Török Judit designer (Mano Design Kft), a Kuvik eszköz fejlesztője arról beszélt, hogy a Design Terminál mentorprogramja hogyan játszott szerepet terméke piacra kerülésében. Bemutatta, hogyan építette fel saját vállalkozását. Szabó Tamás, a DigiMusic Stúdió vezetője az általa alapított zeneiskola alapötletéről, működéséről beszélt, majd ismertette a választható zenei kurzusokat. A foglalkozások alkalmával a tehetségek megismerkedtek a kunszentmiklósi vállalkozások felépítésével is. A program végéhez közeledve a megvalósult ötlettől való továbblépés fontos elemeit (brandépítés, szabadalom, védjegybejegyzés) is bemutatták a Mudra Ügyvédi Iroda szakemberei.

A mentorprogram végső célja volt, hogy a bevont tanulók a későbbiekben ki tudják bontakoztatni tehetségüket, társadalmi szerepvállalásuk és a munkaerőpiacon való megjelenésük hatékony legyen. Ezt az egyéni és csoportos mentorálási folyamat során önéletrajz és motivációs levél elemzéssel, önéletrajz-írási technikák elsajátításával erősítették a meghívott előadók.

A mentorprogram zárórendezvénye decemberben, online formában került lebonyolításra. A résztvevők ismertették kidolgozott projektjeiket, illetve átadásra kerültek a projekttémákat bemutató kiadványok.

Az „Innovatív projektek a társadalmi felelőségvállalás jegyében” pályázat a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósult meg.

Forrás és kép: https://hiros.hu/

További cikkeink

Indítsa mézédesen a nyarat!

Szombati László és felesége Szombatiné Tóth Katalin több mint 20 éve foglalkoznak méhészkedéssel. A hetényegyházi termelők minőségi termékeit a kecskeméti termelői piac

Két új játékos is csatlakozik

Két újabb játékossal bővült a KTE HUFBAU kerete, Hadaró Valentin és Tóth Barna személyében. A bal oldalon bevethető Hadaró Valentin élvonalbeli rutinnal