Bajba jutott kecskeméti cégeket segít a Városi Alapkezelő Zrt.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A koronavírus járvány második hullámának időszaka alatt, minden eddiginél könnyebb feltétellel juthatnak finanszírozáshoz a bajba jutott kecskeméti cégek. A Városi Alapkezelő Zrt. RESTART Programja kifejezetten azokat a bajba jutott cégeket célozza, amelyek képesek kilábalni a válságból, de tőkeinjekcióra van szükségük.

Több mint 6000 millió forintnyi segítséget érhetnek el a bajba jutott vagy éppen frissen induló kecskeméti cégek a Városi Alapkezelő Zrt. pénzügyi termékeinek köszönhetően. Az így megszerezhető visszatérítendő támogatást ráadásul máshol nem elérhető könnyítésekkel vehetik igénybe a vállalkozások.

– Rendkívül alacsony kamatozással tudunk azon vállalkozásoknak finanszírozást biztosítani, amelyek képesek az elkövetkezendő időszakban az ennek megfelelő adósságszolgálatnak, törlesztési kötelezettségnek eleget tenni, de jelen pillanatban likviditási problémákkal küzdenek – mondta dr. Váradi Zoltán,  a Városi Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója. – Ilyenek tipikusan az induló cégek, ezek a mi hagyományos partnereink, például a startupok. Ugyanakkor a pandémiás helyzet nagyon hasonló szituációkat hozott elő már működő cégeknél is.

A vállalkozásoknak lehetőségük van olyan rugalmas pénzügyi segítséget kérni, amely esetében a törlesztés megkezdése a bevételeikhez, nyereségükhöz igazodik. Így a cég akkor kezdhet el törleszteni, amikor már bevételei megengedik mindezt. A Városi Alapkezelő alapvető célja, hogy olyan vállalkozásokat segítsen, amelyek valamilyen okból még, vagy már nehezen jutnának hozzá megfelelő kondíciójú pénzintézeti hitelekhez.

Forras: https://hiros.hu/

Kép: https://www.facebook.com/varosialapkezelo.hu/

További cikkeink