Új autóval gazdagodottak Kecskemét polgárőrei

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Az eddigi tízmilliós támogatást megduplázta a polgármester, melynek köszönhetően egy új Toyota C-HR Hybriddel bővült a polgárőrök egyesületek.

A hét helyi polgárőr-egyesület számára szavazták meg a támogatás megduplázását. Sipos László tanácsnok, önkormányzati képviselő – aki az egyesületek tevékenységét összehangolja, és 2002 óta maga is polgárőr a Szeleifaluban – kijelentette, így rendkívül tisztességes támogatásban részesülnek a kecskeméti polgárőrök, ami már komolyabb fejlesztéseket is lehetővé tesz.

65 főt számláló Kecskeméti Polgárőrség Egyesület a plusztámogatásnak és az elmúlt években megspórolt összegeknek hála tudta lecserélni az egyik 17 éves autóját a fentebb említett új Toyota Hybridre, melynek kulcsát tegnap vehette át Novák Zoltán elnök a Linartech Autónál, a kecskeméti Toyota márkakereskedőnél Bali Gábor értékesítőtől.

– Úgy vélem, országosan is egyedülálló támogatásban részesülnek a kecskeméti polgárőrök, így nekünk is lehetőségünk nyílt a régóta tervezgetett, de már halaszthatatlanná vált autócserére. Ez az autó most jó 15 évre megoldja a gondokat, ráadásul a karbantartása, javítása lényegesen olcsóbb, mint egy öregebb autónak. Próbálunk haladni a korral, és környezettudatosak lenni, ezért választottunk hibridautót, meg amiatt is, hogy ez tud szakmai nyelven szólva lopózni, sompolyogni, azaz halkan meg tudjuk vele közelíteni a célt. Sokat számít ez a megfigyeléskor – mondta Novák Zoltán. Hozzátette: ők egyértelműen a járőrözésre helyezik a hangsúlyt, és noha az éjszakák gyakran eseménytelenül telnek el, társainak szokta mondani, ennek kell örülni. Lehet ugyanis, hogy a bűnözők már rájöttek, abban a körzetben nem érdemes kísérletezni betörésekkel.

Forrás: baon.hu

További cikkeink

Indítsa mézédesen a nyarat!

Szombati László és felesége Szombatiné Tóth Katalin több mint 20 éve foglalkoznak méhészkedéssel. A hetényegyházi termelők minőségi termékeit a kecskeméti termelői piac

Két új játékos is csatlakozik

Két újabb játékossal bővült a KTE HUFBAU kerete, Hadaró Valentin és Tóth Barna személyében. A bal oldalon bevethető Hadaró Valentin élvonalbeli rutinnal