A legjobb nyolc között a Kecskeméti RC csapata

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Vasárnap este hazai pályán fogadta a férfi röplabda Extraligában szereplő Kecskeméti RC az NB I.-ben játszó MEAFC-Miskolc csapatát a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, a páros mérkőzés visszavágóján. Dávid Zoltán együttese magabiztos sikerrel, kettős győzelemmel jutott tovább.

A kupamérkőzés első mérkőzésén, csütörtökön Miskolcon magabiztosan, 3:0-os arányban nyert Dávid Zoltán csapata a miskolci egyetemisták ellen, a vasárnapi, kecskeméti visszavágón a továbbjutó kiléte nem lehetett kérdés. Viszonylag rövid idő alatt igazolta is a papírformát a Kecskeméti RC. Az első szettben tizennyolc pontot engedélyeztek a lelkesen, becsülettel küzdő vendégeknek, a második felvonásban már csak tizenegyet. A harmadik szakasz lett a legszorosabb, ekkor tizenkilenc pontot szereztek a miskolciak. A szünetekkel együtt pontosan hatvan perc alatt döntötte el a továbbjutás sorsát Dávid Zoltán csapata, amely az egész találkozót a kezdő hatossal játszotta végig, és ezzel a kettős győzelemmel bejutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában, tehát egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy megvédhesse a kupát.

A továbbjutás mellett az is elégedettségre adhat okot, hogy végre tétmeccsekkel lendülhetett újra játékba a karantén miatt heteket kihagyni kényszerült hírös városi gárda, hiszen pénteken már a bajnokságban vár rangadó a csapatra. Ekkor 19 óra 30 perces kezdettel az Extraliga tabelláján jelenleg második MAFC vendége lesz a negyedik helyezett Kecskeméti RC.

Forrás: baon.hu

Kép: https://www.facebook.com/roplabdakecskemet

További cikkeink

Az U17 és az U20 is magabiztosan nyert

Vasárnap a Nyírgyulaj korosztályos együtteseit fogadták hazai környezetben Móra Viktor és Mánya Szabolcs tanítványai. Móra Viktor értékelése az U17 meccséről: Megint egy izgalmas

Kecskemét új tűzoltólaktanyával gyarapodik

Többfunkciós létesítmény építési munkálatai kezdődtek meg Kecskeméten, az épületegyüttes a város hivatásos tűzoltó-parancsnoksága és katasztrófavédelmi kirendeltsége mellett a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságnak is