Hazai pályán győzelmet aratott a Mizse KC a Szeged ellen

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A 2020/21-es bajnokság hetedik találkozóját vívta meg szombat este hazai pályán a Mizse KC. Az Avar-legénység az eddig mindössze három meccset játszó, abból a három mérkőzésből száz százalékos Pick Szeged U-22 csapatát fogadta. Szoros, kiélezett mérkőzésen végül a Mizse KC gárdája győzedelmeskedhetett.

Az elmúlt hétvégén egy hónap után játszhatott újra meccset a Mizse KC, sok köszönet azonban nem volt benne, a balassagyarmati túra ugyanis nem sikerült jól, így aztán kiemelt jelentősége lett a Pick Szeged U-22 elleni mérkőzésnek, melyet zárt kapuk mögött játszottak. A zárt kapus mérkőzéseken hiába nincs közönség, azok a találkozók sem egyformák hangerő tekintetében. A mizsei találkozón szurkolók híján az edzők és a játékosok kiabálása, buzdítás töltötte meg a csarnokot.

Az első játékrészben a hazaiak rögtön két gólt szereztek Horváth Viktor és Kiss Attila révén. A mérkőzés első felében meglépett a mizsei csapat, majd a Szeged zárkózott fel fokozatosan, végül az első játékrész végére a Lajosmizse csapata a legjobbkor rázta meg magát és hozott össze zsinórban négy gólt. Így 16-13-as állással vonulhattak pihenőre a játékosok.

A második játékrészben tartotta előnyét a Mizse KC, a 40. percre 21-17-re vezetett a Szeged ellen. Ezt követően, azonban egy szegedi időkérés után megrázták magukat a vendégek és a 44. percre már 22-22 tornázták fel az állást. Avar György a Mizse KC vezetőedzője élt az idő kéréssel és az edzői utasításokat követően újra nyeregbe kerültek a hazaiak és végül 31-25-re megnyerték a találkozót.

–A múlt heti, balassagyarmati fiaskó után úgy érzem, hogy a csapat szombaton maximálisan odatette magát – értékelt Avar György, a lajosmizseiek vezetőedzője. – Harcosan, okosan kézilabdáztunk, és megérdemelten győztünk.

–Sajnos látszott a játékunkon, hogy az első három forduló óta nem játszottunk tétmeccset, szeptember végén vívtuk meg a legutóbbi bajnoki mérkőzésünket, utána több mint négy hetet voltunk kénytelenek kihagyni játékban is edzésben is, így aztán a játékosaink különböző mentális és fizikai állapotban vannak – nyilatkozta a mérkőzés lefújását követően Kárpáti Krisztián, a szegediek vezetőedzője. – Ez rányomta a szombati játékunkra bélyegét. A Lajosmizse nagyon ügyesen játszott, okosan használta ki a gyenge pontjainkat, jó napot fogtak ki, és megérdemelten tartották itthon a két pontot. Gratulálok nekik a győzelemhez.

Mizse KC–Pick Szeged U-22 31–25 (16–13)

Lajosmizse, vezette: Cseszregi Bence, Sipos József

Mizse KC: Lengyel 1 – Vancsics 1, Bujdosó 5, Petrik-Varga 3, Hollós 1, Scheuring 2/2, Horváth Viktor 1. Csere: Vujasin, Kiss Attila 10/5, Benke, Imregi 7, Tóth Tamás. Vezetőedző: Avar György.

Pick Szeged U–22: Marczika – Szilágyi, Pál, Lőrincz 1, Vetési 3, Fekete D. 6, Bajus 6/4. Csere: Nagy T. – Csányi 2, Fekete G. 1, Tóth J. 2, Tőkés 3, Varga M., Csókás 1, Hegedűs. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.

Hétméteresek: 7/7 illetve 4/4.
Kiállítások: 12 perc, illetve 12 perc.

Forrás: baon.hu

További cikkeink