“Karácsony a cipősdobozban”

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

103 ajándékcsomagot adnak át a Család- és Gyermekjóléti Központ pártfogoltjainak és egy gyermekotthon lakóinak. Az adományozás a kecskeméti Mercedes-Benz Schule diákjainak felajánlásával valósul meg. Az iskola 9. alkalommal szervezte meg az úgynevezett „Karácsony a cipősdobozban” akcióját.

Nagy örömmel válogatták és szortírozták névre szólóan az ajándékdobozokat a kecskeméti Család- és Gyermekjóléti Központ épületében a Mercedes Benz-Schule képviselői a központ vezetőivel és dolgozóival. Idén sajnos nem tudták közvetlenül a gyermekeknek átadni, de 70 cipősdobozba rejtett ajándék jut el a Család- és Gyermekjóléti Központ pártfogoltjaihoz, 33 darab pedig egy kecskeméti gyermekotthon lakóihoz a kecskeméti Mercedes-Benz Schule tanulói és szüleik gyűjtésének köszönhetően.

– Készítettünk egy listát, ezt szétküldtük a szülőknek és ők maguk választhattak, milyen korú vagy nemű gyermeket szeretnének megajándékozni – mesélte a Kecskeméti Televízió stábjának Sitha Groß, az iskola igazgatóhelyettese

A dobozok személyre szóló ajándékokat rejtenek, melyek igazodnak az ajándékozott gyermekek életkorához és neméhez.

– A Mercedes-Benz Schule kilenc éve kapcsolódott be az akcióba, és egyre nagyobb szerepet vállalnak abban, hogy a kecskeméti rászorulóknak egyre nagyobb örömet nyújtsanak – emelte ki Engert Jakabné alpolgármester.

– Minden évben nagyon várják a gyerekek és lehet látni a szemükön az örömet, ahogyan boldogan veszik át a csomagokat – mondta el dr. Pataki Mariann, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága intézményvezetője.

A Mercedes Benz-Schule nemcsak a szegény gyermekekre, de a hajléktalanokra is gondolt. Christoph Abt igazgatótól a tudta meg a helyszínen a KTV stábja, hogy még karácsony előtt az utcán élő elesett embertársainkat is igyekeznek meglepni egy kis figyelmességgel.

Forrás: hiros.hu

További cikkeink