Jól szerepelenek a Kecskeméti Sportiskola kézilabda csapatai

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Jól szerepelnek a különböző korosztályos bajnokságokban a Kecskeméti Sportiskola kézilabda csapatai, amelyet az eredmények mellett bizonyít az, hogy a MKSZ tehetséggondozó programjában 14 sportolónk vett részt – értékelte az elmúlt szezon tapasztalatait Vazul Zsolt, a Kecskeméti Sportiskola kézilabda szakosztályának utánpótlás igazgatója.

Elmondta, hogy augusztusban kezdődött a felkészülés, edzőtáborokban voltak a fiatalok, különböző kupákon, eredményesen szerepeltek a csapatok.

A jól sikerült felkészülés után szeptember első napjaiban elindult a bajnokság az U12-től kezdve minden korosztály számára. Az U14-es és U15-ös korosztály fiú és lány csapatai is az első osztályban szerepelnek.

A járványhelyzet miatt októbertől az edzési lehetőségeik beszűkültek, mert bezárták az iskolai sportcsarnokokat. A Gyermekbajnokság folytatódott, de eredményt, táblát nem vezetnek, csak játék van. A gyerekeknek a jelenlegi nehéz helyzetben örömet jelent a sport, örömöt jelent, hogy mérkőzéseket játszhatnak, mert a mindennapok egyhangúságát egy kicsit oldja, s jobb kedvvel fognak a tanulásnak.

Az utánpótlás igazgató emlékeztetett arra, hogy az U11-es és U10-es bajnokságban – a legkisebbeknél – a mérkőzések eredményeit a versenykiírás szerint sem számolják.

Összességében jónak értékelte a szereplést, mert a csapatok által lejátszott 95 mérkőzésen 55 győzelem, 2 döntetlent és 36 vereséget született.

A legkisebbek, az U8 és U9 korosztály is elkezdték a munkát, ebben az évben is sok új fiatal kezdett el kézilabdázni. A nehézségek ellenére, a szakosztályban a versenyengedéllyel rendelkező létszámuk továbbra is kétszáz körül mozog.

Az MKSZ Tehetséggondozó Programjában a KESI legügyesebb korosztályos kézilabdázói vettek részt. A programban 9 leány és 5 fiú mutatta be képességeit. A sportiskola játékosai közül, ebben a körben Péli Adél, a leány U12-es és U13-as korosztályos csapat tagja volt a legügyesebb.

Az MKSZ Tehetséggondozó Programja egy olyan lehetőséget biztosít a sportszervezetek és tehetséges sportolóik számára, amely a sportágban lévő tudásanyag és társadalmi kapcsolatok felhasználása révén segíti az ifjú sportolókat karrierjükben és személyiségfejlődésükben egyaránt.

Az október 24-31 között, négy helyszínen rendezett programok a 2021. tavaszán folytatódnak.

Vazul Zsolt hangsúlyozta: a járványügy rengeteg nehézsége ellenére sikeresnek ítélt szezon az Önkormányzatnak, a támogató cégeknek és nem utolsó sorban a Kecskeméti Junior Sport Kft. vezetésének a támogatásával valósulhatott meg.

-Köszönet jár mindenkinek, aki segített. Ezúton is kívánok meghitt karácsonyt minden kézilabdát szerető támogatónknak és az áldozatot vállaló szülőknek – tette hozzá.

Fotó: Az egyik legtehetségesebb csapat, a leány U13

További cikkeink