Kecskemétről irányította a szír férfi az embercsempészbandát

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Egy magyar embercsempész csoport szír szervezője került szerdán előzetes letartóztatásba

Dr. Schmidt Gábortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, a megalapozott gyanú szerint a Kecskeméten élő szír férfi és magyar bűntársai október közepétől november 9-ig legalább tíz alkalommal szállítottak a szerb-magyar határt illegálisan átlépő migránsokat Baja és Szeged térségéből Nyugat-Európába. Az embercsempészek összesen mintegy 70 főt vittek át az országon bérelt autókkal, a migránsok fejenként legalább 250 eurót fizettek a gyanúsítottaknak.

A szír férfi szervezte a szállításokat, valamint előfutóként kísérte a csempészjárműveket, hogy a rendőri ellenőrzéseket elkerülhessék. Négy magyar bűntársát még korábban elfogták a rendőrök, közülük hárman letartóztatásban vannak.

A megyei rendőr-főkapitányság nyomozói hétfőn csaptak le a szír férfire, őrizetbe vették és üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntette miatt hallgattak ki gyanúsítottként. Kezdeményezték a letartóztatását, ezt indítványozta a járási ügyészség is, többek között a szökés-elrejtőzés és a bizonyítás meghiúsításának veszélye miatt. A szóvivő hozzátette: a bűncselekmény szervezettsége, a rendszeres haszonszerzésre törekvés és a többszöri szállítás miatt a gyanúsított esetében a bűnismétlés veszélye is a letartóztatás elrendelését indokolta.

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója szerdán az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a szír férfi előzetesét. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbeztek.

A házkutatás során nagy értékű autókat és pénzt is lefoglaltak a nyomozók.

Forrás: https://www.baon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/kecskemetrol-szervezte-a-szir-ferfi-az-embercsempesz-bandat-3464071/

További cikkeink

Bravúrgyőzelem a Szolnoki Olajbányász otthonában

Marko Derasimovic nélkül kellett bizonyítania a hazai pályán eddig veretlen Szolnoki Olajbányász ellen a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétnek. Wittmann Krisztián vezényletével, nagyot küzdve