Migránsokat szállító török embercsempészt fogtak el sz M5-ös autópályán

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán vonták intézkedés alá azt a kamiont, amelynek a rakterében két tucat illegális migráns bújt el.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon december 15-én őrizetbe vettek egy férfit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az M5-ös autópálya lajosmizsei szakaszán, a 71-es kilométernél található tengelysúlymérő állomáson ellenőriztek egy kamiont, amelyet egy török állampolgár vezetett. Az intézkedés során a pénzügyőrök a jármű rakterében 24 külföldit találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A rendelkezésre álló adatok szerint a sofőr a határsértőket Nyugat-Európába akarta csempészni, ezért őt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának nyomozói előállították és őrizetbe vették.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a török férfi esetében előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: https://hiros.hu/kekfeny/rendorseg/torok-embercsempeszt-kapcsoltka-le-a-rendorok

További cikkeink

Bravúrgyőzelem a Szolnoki Olajbányász otthonában

Marko Derasimovic nélkül kellett bizonyítania a hazai pályán eddig veretlen Szolnoki Olajbányász ellen a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétnek. Wittmann Krisztián vezényletével, nagyot küzdve