Minden sportolónk és szakemberünk megérdemel egy aranyérmet

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Visszatekintő a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia 2020. évére

Az Akadémia vezetőjeként úgy gondolom, hogy minden sportolónk és szakemberünk megérdemel egy aranyérmet, hiszen a körülmények ellenére kitartott, folytatta a sportolást hol online együttműködésben, hol kültéren vagy végül az igazi otthonunkban, a Sport Akadémia épületében – mondta Ivkovicné Béres Tímea, a Kosárlabda Akadémia vezetője, aki szerint a sikeres emberek pedig attól válnak sikeressé, hogy kihasználják azt az időt, amit mások eltékozolnak.

Ivkovicné Béres Tímea, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetője

-A 2020-as év nagyon más lett, mint a korábbi évek élményekkel és kimagasló eredményeivel tarkított szezonjai, de a sport átsegít a nehézségeken és erőt ad mindannyiunknak– utalt a koronavírus járvány miatt alapvetően megváltozott körülményekre.

Hozzátette: sajnos a járványügyi helyzet miatt a 2019/20 évi szezonban nem születtek végeredmények a bajnokságokban, és így sok csapat erőfeszítését nem koronázhatta igazi, éremben mérhető siker. Motiválták egymást a szakemberek és a sportolók egyaránt. Együttműködtek, betartottak minden óvintézkedést és higiéniás szabályt. A sportközösségünk összetartott és tovább erősödött, amit a legnagyobb sikerként is értékelünk. Csapat eredmények nem születtek, de korosztályos válogatott meghívások és kiemelkedő teljesítmények viszont igen. 18 kecskeméti kosaras került be a nemzeti keretekbe.

A gyerekek sokfajta céllal lépnek be az Akadémiára. Van, akinek a célja a mindennapi sportolás, az egészsége érdekében tett lépések és hogy közösséghez tartozzon. Sokan vannak, akik azért csatlakoznak, hogy bajnokok legyenek, hogy magikra ölthessék a címeres mezt képviselve városunkat, országunkat és végül profi sportoló váljon belőlük.

Az Akadémia egyik célja és küldetése az egészséges életmódra nevelés, a mindennapi sportolás lehetőségének kialakítása, hogy a sportot szerető és gyakorló ifjak válhassanak a gyerekekből. Ugyanakkor kiemelt cél, az élsport és a nemzeti válogatottak számára utánpótlást nevelése és az ehhez szükséges kiváló körülmények, szakmai háttér biztosítása.

A célok elérése érdekében az Akadémia feladataink ennél szélesebb körűek, mert az utánpótlás nevelés szervezeti hátterét működtetni kell jogi és gazdasági értelemben, valamint felkészült szakembereket kell szerződtetni a szervezett edzésekhez.

Az Akadémia vezetője beszámolt arról, hogy szeptemberben a 2020-21-es bajnoki szezont 38 csapattal – 10 lány és 13 fiú gárda – és 15 előkészítő U9 iskolai csoporttal és több, mint 600 sportolóval és 42 szakemberrel, munkatárssal kezdték meg. A csapatok munkáját sportpszichológus, gyógytornászok, erőnléti szakemberek, orvosok segítik, támogatják. Együttműködnek a Testnevelési Egyetem élettani laboratóriumával tudományos vizsgálatok, kutatások területén.

-Folytatjuk az U14-18 korosztályú csapatoknál a két szakemberes munkarend modellt. Az idei szezonban pedig bekapcsolódott a munkába Stojan Ivkovic, szövetségi kapitány is, akit mesteredzői címmel tüntettek ki. Csapataink minden korosztályban a legjobbak közé jutottak és a kiemelt bajnokságokban versengenek tovább. És nagy előrelépés, hogy nyáron 4 junior játékosunk írt alá megállapodást a KTE felnőtt Kosárlabda Klubbal, hiszen ez munkánk végső célja – emelte ki a minőségi képzés érdekében tett változtatásokat.

Az Akadémia a minőségi képzést tartja szem előtt, de lehetőséget biztosít a szabadidős sportolásra is.

-Versenyeket szervezünk, rendezünk itthon és részt veszünk az ország minden területén, de amint a helyzet engedi nemzetközi kapcsolataink révén kitekintési lehetőséget is biztosítunk sportolóink számára a világ felé is és a legjobbaktól tanulunk – fűzte hozzá.

Az Akadémia infrastrukturális fejlesztéseket is folyamatosan végez az Önkormányzattal karöltve. 5 iskola tornatermének felújítását követte az otthonuk, vagyis a Sport Akadémia épületének beruházása. Igazán minőségi körülményeket biztosít a kültéri sportoláshoz a tavaly átadott 3 pályás Sportpark a szabadidőközpontban. Jelenleg pedig zajlik a Bányai Júlia Gimnázium mellett felépülő Univer Sportcsarnok befejezése és ezzel újabb színvonalas sportlétesítménnyel gazdagodik Kecskemét.

-Végezetül feladataink közé tartozik a közösségépítés, az értékformálás. A 8. szezont indítjuk az Akadémián és a létszámok évről- évre egyre gyarapodtak, ezzel együtt pedig a sikerek is. Az idei jelmondatunk „az Akadémia enyém, tiéd, miénk”, vagyis egy nagy csapat – fogalmazta meg a mára már egy nagy családdá vált közösség fundamentumát.

-Az Akadémia működéséhez pedig együttes összefogásra, támogatásra van szükség. Ezúton is köszönjük a Kecskemét Önkormányzatának, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének, TAO támogatóinknak és névadó szponzorunknak, hogy mellettünk álltak ebben a vészhelyzettel sújtott évben is. És köszönettel tartozunk a sportolók, szülők, szakemberek kitartásáért, elkötelezettségért és eredményes munkájáért – hangsúlyozta az Akadémia vezetője.

Kívánunk mindenkinek jó egészséget, sportsikereket és meghitt ünnepeket!

További cikkeink

Indítsa mézédesen a nyarat!

Szombati László és felesége Szombatiné Tóth Katalin több mint 20 éve foglalkoznak méhészkedéssel. A hetényegyházi termelők minőségi termékeit a kecskeméti termelői piac

Két új játékos is csatlakozik

Két újabb játékossal bővült a KTE HUFBAU kerete, Hadaró Valentin és Tóth Barna személyében. A bal oldalon bevethető Hadaró Valentin élvonalbeli rutinnal