Kecskeméten ma több helyen is ajándékozott a térség országgyűlési képviselője

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Nyugdíjas pedagógusok, rászoruló családok, nélkülöző emberek kaptak csütörtökön ajándékokat Kecskeméten dr. Salacz Lászlótól. Az országgyűlési képviselő a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolába, a Wojtyla Barátság Központba, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiójának Családok Átmeneti Otthonába és több családhoz vitte el a felajánlásait.

Pelenkát, játékokat, csokit és gyümölcsöt rejtenek azok a csomagok, amelyeket dr. Salacz László adott át csütörtökön a Családok Átmeneti Otthonának. Az országgyűlési képviselő ajándékait a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiójának munkatársai juttatják el hét rászoruló család gyermekeinek. Salacz László továbbá két széchenyivárosi és két kunadacsi család karácsonyát is szebbé teszi a meglepetésekkel.

Az országgyűlési képviselő a Wojtyla Barátság Központban is járt, ahová kilenc tortát vitt ajándékba. Az édességeket az ebédhez desszertként szolgálták fel a központban.

A Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolába az intézményt támogató Mozgó Diák Alapítvány felhívásához csatlakozva érkezett dr. Salacz László. Az intézményben több mint 20 éve hagyomány, hogy karácsony előtt műsorral várják a gyerekek a nyugdíjas pedagógusokat, amit egy közös vacsora és ajándékozás követ. Ez idén a pandémia miatt nem valósulhat meg. Azonban a meglepetés nem marad el. Összesen húsz csomagot állítottak össze, amelyek szaloncukrot, gyümölcsöt és a diákok által megfogalmazott karácsonyi üzeneteket, jókívánságokat rejtenek.

– Amikor meghallottam, hogy a Mozgó Diák Alapítvány, illetve a Gyerkőcök Alapítvány kezdeményezésére karácsonyi ajándékozás jön létre a nyugdíjas pedagógusoknak, akkor örömmel csatlakoztam hozzá – mondta el a Kecskeméti Televízió stábjának dr. Salacz László, országgyűlési képviselő. – Ahogyan a köszöntőmben mondtam, édesanyám, keresztanyám, feleségem és húgom is pedagógus, tehát a pedagógusok nehézségeit és örömeit egyaránt átérzem.

A kezdeményezésről Szamler László, a Gyerkőcök Alapítvány programkoordinátora beszélt: – Az volt a célunk, kellemesebbé, elviselhetőbbé tegyük számukra a bezártságot. Így jött a gondolat, hogy készítsünk egy olyan csomagot, amelybe számukra kedves emlékeket felidéző dolgokat fogunk beletenni.

A csomagokat az alapítványok önkéntesei és az iskola munkatársai szállítják ki a nyugdíjas pedagógusoknak a következő napokban.

Arról, hogy a Lánchíd utcai iskola nyugdíjas pedagógusainak mit jelent évről évre a karácsony előtti program, további részleteket láthatnak majd a KTV híradójában.

Forrás: hiros.hu

További cikkeink

Indítsa mézédesen a nyarat!

Szombati László és felesége Szombatiné Tóth Katalin több mint 20 éve foglalkoznak méhészkedéssel. A hetényegyházi termelők minőségi termékeit a kecskeméti termelői piac

Két új játékos is csatlakozik

Két újabb játékossal bővült a KTE HUFBAU kerete, Hadaró Valentin és Tóth Barna személyében. A bal oldalon bevethető Hadaró Valentin élvonalbeli rutinnal