Meggyújtották a negyedik adventi gyertyát is Kecskeméten

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Jézus közel van, velünk van, csak be kell engednünk a szívünkbe – ezt a biztató üzenetet tolmácsolták a szolgálattevők Kecskemét lakóinak, amikor meggyújtották az adventi koszorú negyedik gyertyáját.

A Zegernye zenekar műsora foglalta keretbe az adventi koszorú negyedik gyertyájának meggyújtását. A főként autentikus népzenét játszó együttes a Kodály Iskola diákjaiból alakult 2017-ben; az énekszót hegedűvel, harmonikával, tárogatóval, olykor gitárral kísérik. Az adventi üzenetet az Evangélikus énekeskönyv egyik dallamával vezették fel.

Jézus az ajtónk előtt áll, zörget és azt várja, hogy beengedjük – idézett a Jelenések könyvéből (vö. Jel 3,20) adventi üzenete nyitányaként Kis János, a Kecskeméti Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze, majd azzal a megállapítással folytatta a gondolatmenetet, hogy olyan korban, olyan világban biztat minket ajtónyitásra Isten igéje, amikor és amelyben a zárt ajtók a megszokottak.

– A várakozásunkat félelmek szövik át, gondolatainkat a vírushelyzet foglalkoztatja. Be tudjuk-e engedni ebben a helyzetben a szívünkbe, az életünkbe az Érkezőt? – tette fel a kérdést a lelkipásztor.

Ezért van okunk az örömre minden külső körülmény ellenére, mert ő nem feledkezik meg rólunk, jön, belép az életünkbe és szeretetével átölel bennünket. Ahogyan Pál apostol filippiekhez írt levelében is olvashatjuk: „Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! […] Az Úr közel!” (Fil 4,4–5; Magyar Bibliatársulat újfordítású Bibliája, 2014)

Míg a Zegernye a vitnyédi bölcsőcskéből szólaltatott meg három dallamot, Kis János és Feczák László meggyújtotta az adventi koszorú negyedik gyertyáját. A Kecskeméti Görögkatolikus Egyházközség parókusa ezt követően fogalmazta meg karácsonyi köszöntőjét a város lakóinak. Mint mondta, az ünnep kapujában állunk, és nemsokára megérkezik a láng a mi személyes olimpiai arénánkba is, hogy beragyogja életünket a megváltás fénye.

Forrás: hiros.hu

További cikkeink