Negyvenmillió forint értékben váltottak vissza novemberi helyközi bérleteket

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Negyvenmillió forint értékben mintegy hétezer, a veszélyhelyzeti intézkedések alapján feleslegessé vált novemberi bérletet váltottak vissza díjmentesen a helyközi közlekedési szolgáltatók összesített adataik szerint – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A közleményben emlékeztettek: az egészségügyi dolgozók és a védekezésbe bevont orvosegyetemi hallgatók november eleje óta utazhatnak menetjegy megvásárlása nélkül a tömegközlekedési eszközökön. A tárca intézkedése alapján kezelési költség nélkül térítették vissza a korábban megvásárolt bérletek árát azoknak, akik ezt november 18-áig kérték a szolgáltatóktól.
Az ITM idézte a közleményben Mosóczi Lászlót, a tárca közlekedéspolitikáért felelős államtitkárát, aki azt mondta: a kormány az ingyenes utazási lehetőség biztosításával is a vírussal szembeni eredményes küzdelmet támogatja, “a frontvonalban harcolók iránti megbecsülését fejezi ki”.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a visszaváltott bérletekből több mint 5600 a Volánbusz, mintegy 1200 pedig a MÁV-Start járataira szólt. Az autóbuszon utazók csaknem 29 millió, a vonatozók 11 millió forintot kaptak vissza. A díjmentes lehetőséget igénybe vevők nagyjából fele volt egészségügyi dolgozó, az egyetemi hallgatók közül valamivel kevesebben kérték vissza a pénzüket.

Mosóczi László emlékeztetett arra, hogy december 16. óta a védekezésben részt vevő szociális dolgozók, rendőrök, katonák és közszolgálati tisztviselők is díjmentesen használhatják a közösségi közlekedési eszközöket. Ehhez személyazonosság igazolására alkalmas okmányt és egy munkáltatói igazolást kell felmutatniuk arról, hogy a veszélyhelyzettel összefüggő vagy a koronavírus-világjárvány következményeinek elhárításáért szükséges feladatokat látnak el.

Az ITM már intézkedett a szolgáltatóknál, hogy az újonnan kedvezményezettek is kezelési költség nélkül válthassák vissza a decemberre szóló bérleteiket – tudatták.

Forrás: MTI

Kép: https://www.facebook.com/mavcsoport

További cikkeink

Indítsa mézédesen a nyarat!

Szombati László és felesége Szombatiné Tóth Katalin több mint 20 éve foglalkoznak méhészkedéssel. A hetényegyházi termelők minőségi termékeit a kecskeméti termelői piac

Két új játékos is csatlakozik

Két újabb játékossal bővült a KTE HUFBAU kerete, Hadaró Valentin és Tóth Barna személyében. A bal oldalon bevethető Hadaró Valentin élvonalbeli rutinnal