Régi családi fotókat vár a kecskeméti múzeum

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A Kecskeméti Katona József Múzeum régi, karácsonyi, családi fotók gyűjtésébe kezdett.

A könyvtár kíváncsi, hogy milyenek is voltak az egyes családokban évtizedekkel ezelőtt a karácsonyok, hogyan is néztek ki az ünnepi fenyők, és milyen díszekkel öltöztették fel a karácsonyfát. Lentebb olvasható felhívást intézik a kecskemétiekhez.

KARÁCSONY ANNO…

A karácsony talán mindannyiunk számára a legszebb ünnep, hisz megannyi, szívmelengető érzésünk és emlékünk kapcsolódik hozzá. Így van ez már jó ideje, hiszen az első karácsonyfát már a 16. században felállították Németországban. Magyarországon elsőként Brunszvik Teréz grófnő tette ezt a Fejér megyei Martonvásáron levő birtokán 1824-ben.

Utazzunk vissza együtt a múltba és hangolódjunk az ünnepre egy kis nosztalgiázással! Segítsenek nekünk ebben, mutassák meg, hogy az Önök családjában, hogyan nézett ki évtizedekkel ezelőtt az ajándékozó szeretet szimbóluma, a karácsonyfa, milyen díszekkel öltöztették fel a lakás ékét, az ünnepi fenyőt. Sok családban a fenyőfa beszerzésének folyamatához is érdekes történetek, pillanatok kötődnek, amelyeket a fotóalbumok lapjai között megőrzött a családi emlékezet.

Biztatjuk Önöket arra, hogy ezekből a fotókból is bátran válogassanak és osszák meg velünk, hogy a világjárvány okozta nehéz helyzetben is örömet tudjunk okozni egymásnak.

Várjuk a családi fotókat, kérjenek fényképeket a szülőktől, nagyszülőktől, esetleg dédszülőktől, s töltsék fel ehhez a poszthoz kommentben vagy küldjék el a kommunikacio@kkjm.hu e-mail címre!

A beérkezett képeket megosztjuk az oldalon, s a legtöbb like-ot elérő fotók feltöltőit (vagy tulajdonosait) értékes múzeumi ajándékcsomaggal jutalmazzuk, amelyet Vízkereszt után, a karácsonyi ünnepkör végezetével vehetnek át tőlünk.

Forrás: hiros.hu

További cikkeink

Indítsa mézédesen a nyarat!

Szombati László és felesége Szombatiné Tóth Katalin több mint 20 éve foglalkoznak méhészkedéssel. A hetényegyházi termelők minőségi termékeit a kecskeméti termelői piac

Két új játékos is csatlakozik

Két újabb játékossal bővült a KTE HUFBAU kerete, Hadaró Valentin és Tóth Barna személyében. A bal oldalon bevethető Hadaró Valentin élvonalbeli rutinnal