200 adag gulyást ajánlottak fel a hetényi jótékonysági összejövetelre

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Karácsonyi jótékonysági ételosztást és ruhabörzét tartottak szerda délben a hetényegyházi katolikus templom kertjében. Az alkalom tiszteletére Ezüstszegi Katalin kántor orgonakoncertet adott az egybegyűlteknek.

Gulyás Zoltán helyi vállalkozó és társai ajánlották fel segítségüket idén a karácsony előtti jótékonysági esemény megtartásához, a katolikus egyház hetényegyházi központjában.

– Jelentős hagyományra tekint vissza Hetényegyházán a karácsonyi jótékonysági összejövetel. Ugyan most néhány esztendő kimaradt, de szeretnénk újraéleszteni ezt a szép szokást, így ebben az évben a templomkertbe invitáltuk a résztvevőket – mondta kérdésünkre Szappanos Tibor plébános.

Hatalmas üstben főtt a 200 adag gulyás, s mellette gyümölcsadomány is várta a vendégeket. Az ételadományon túl több asztalnyi ruha ingyenes börzéjével is kiegészítették a szervezők a kínálatot.

– Nagyon örülök, hogy Hetényegyházára újra beköszönt a karácsony. Gulyás Zoli barátunk, helyi vállalkozó – aki a mentőket is rendszeresen támogatja –, szokásához híven településrészünket is megvendégeli egy gulyáslevessel. Mellette a börzére sokan hoztak, és nagyon remélem, hogy sokan visznek is az összegyűlt ruhákból. Azt szeretném, hogy ez minden évben így legyen, örülnék, ha egyre többen vennének részt rendezvényeinken – fogalmazott a településrész önkormányzati képviselője, dr. Papp Zoltán.

Délben zenés áhítatra invitálták mindazokat, akik meglátogatták a rendezvényt, hat karácsonyhoz kötődő orgonadarabot adott elő Ezüstszegi Katalin kántor. A végén közösen énekelték el a mennyből az angyalt.

A templomfelújítás első fázisa elkészült

Szépen megújult a hetényegyházi katolikus templom homlokzata, a tornya, és a lábazati vízszigetelést is elvégezték ezen az őszön a szakemberek. Erre az évre már leálltak a munkálatok, a mintegy 50 millió forintra tehető teljes felújítás jövőre folytatódik.

Forrás: hiros.hu

További cikkeink

Bravúrgyőzelem a Szolnoki Olajbányász otthonában

Marko Derasimovic nélkül kellett bizonyítania a hazai pályán eddig veretlen Szolnoki Olajbányász ellen a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétnek. Wittmann Krisztián vezényletével, nagyot küzdve